Sivut

lauantai 9. joulukuuta 2017

KYTTÄ--17

Alustavasti piti ottaa selville, mitä kaveruksilla olisi rakenteilla. Pettämätön sisäinen vaisto oli ilmoittanut jo päiviä aiemmin, että Puhaltajan sormet olisivat syvällä tämän jutun pohjamudissa.
Kartoittaakseni asiaa nykyaikaisten, henkimaailmansysteemien mukaan, minun pitäisi tehdä vierailu vakituisen ennustuslähteeni Pöllö Paronin luokse. Vaikka mies vaikutti hullulta niin hän kyllä tiesi kaiken mitä alamaailmassa tapahtui. Joskus enemmänkin.
Pöllö Paronia kun ei kukaan ottanut täydestä, paitsi tietysti minä, niin hänen oli tosi helppo onkia tietoja. Kukaan ei välittänyt vaikka hullu kuulikin.
Pöllö Paroni asusteli jossakin tehdasrakennuksen kellaritiloissa. Sinne hän oli haalannut kaatopaikalta vanhan patjan sekä muutakin sopivaa rättiä pesänsä lämmikkeeksi.
Tilassa kulki lämpöputkia. Hukkalämpö pitikin tilat mukavan lämpiminä. Hyvin sinne reitin osasin. Usein olin vienyt Paronille ruoka-apua ja olinpa nakannut jopa muutaman kympin, että Paroni saisi edes joskus suurimpaan tuskaansa jotakin liemiruokaakin.
Paroni oli laittanut kavereita varten salasen tiedotusjärjestelmän. Se oli naru salaisessa paikassa. Siitä nykimällä pystyi kysymään oliko vierailu toivottu. Aina ei ollut.
Etsin narunpään käsiini. Nykäisin siitä pari kertaa. Sitten tauko ja taas kaksi kertaa.
Sitten odotin naru kireällä. Vastaus tuli!! Paroni toivotteli vieraan tervetulleeksi kahdella nopealla nykäisyllä.
Sokkeloista reittiä suunnistin, putkia vältellen eteenpäin, tulin Paronin valtakuntaan.
Koskaan en kutsunut häntä Pöllö-Paroniksi, vaan kunnioitin hänen viisauttaan kovasti.
Paroni nimi antoi hänelle aatelista hohtoa ja ylevyyttä.
- Hyvää päivää, Herra Paroni. Miten lieneekään päiväsi kuluneet?
- Päivää poikaseni. Olen kovinkin otettu ja hyvilläni kun poikkesit mun matalaan majaani.
Mitään tarjottavaahan minulla ei ole, mutta voisinko jotenkin auttaa huolissasi?
- Kovasti mielelläni poikkesin Herra Paroonin palatsiin. Huolia onkin todella kertynyt. Olisin kovin kiitollinen tiedonjyvistä, joita ehkä saan jauhettavaksi.

Ei kommentteja: