Sivut

perjantai 6. heinäkuuta 2018

KOPRA--113.


Paaso katsoi tarkasti lattiaa ja huomasi siinä vajaan metrin pituisen irtonaisen lattialaudan. Paaso vilkaisi välillä Puroa ja jatkoi etsintää. Taskustaan ottamallaan linkkuveitsellä hän vipusi laudan kolostaan.
- Bingo! Paaso huudahti kun laudan alta paljastui tilava lokero jossa oli valtava määrä tablettilistoja ja pakkauksia.
- Mitä Puro sanoo? Olihan sitä tavaraa. Kymmenientuhansien varasto. Idästä uitettua? Kuinkas muuten. Vai Virossako on tullut pistäytyttyä? Kajo sanoi viileästi.
- Meidän pitää ottaa tavara mukaan? Näitä on ainakin muovikassillinen, Paaso sanoi ja nosteli pilleripakkauksia lattialle.
Puro oli kuin puustaveistetty. Ilmekään ei värähtänyt. Viki puolestaan yritti selitellä, että hänellä ei ole mitään tekemistä löydettyjen huumeiden kanssa. Paaso kävi hakemassa autosta tilavan kassin johon alkoi saalistaan pakkaamaan. Saatuaan homman tehtyä suoristi vartalonsa ja sanoi:
- Kyllä näillä olisi tappanut valtavan ihmismäärän. Tämä Puro taitaa ollakin oikea hämärämiesten kunkku. Nyt vain taisi valtaistuin keikahtaa. Se tuleekin melkoisen pitkä kakku.
***
Turhalan nimismiehen virkahuoneessa oli ankea tunnelma. Mitään voitonjuhlia ei tullut mieleen järjestää. Kolme nuorta ihmistä turhan uhrina pani miettimään oliko nuorten takaa-ajo välttämätön? Ehkä se on elokuvissa paikallaan, mutta elävässä elämässä sellainen tiesi suurien riskien ottamista. Varmaan aikanaan olisi pojat kärähtäneet ilman hengenlähtöä.
Nimismies Kopra huokaisi ja otti käteensä Pikkulan murhien raportit ja asiakirjat. Kajo ja Paaso olivat palanneet omiin tehtäviinsä kaupunkiin. Pentti Puron ja Ville Malon kuulustelut olivat olleet melkein yhtä tyhjän kanssa. Malo oli ilmeisesti vain Puron hankkimien tablettien välittäjä. Ainakaan mitään muuta ei kuulustelut olleet tuoneet esiin.
Puro vaikeni kuin muuri. Mutta mihinkäs pääsi kun oli todisteita iso kassillinen. Se vain askarrutti Kopraa, liittyikö Puro jotenkin murhiin. Yhteydet Tanen jengin jäseniin kuitenkin osoittivat, että kytkös saattoi olla mahdollinen.
Kopra otti esille Ruhan raportin Puron tapahtumista. Tunnistaisiko Ruha sen Puron seurana olleen miehenäänen? Pitäisikö Ruha ja Laakso lähettää kaksistaan Pikkulaan muutamaksi päiväksi?
jat.

Ei kommentteja: