Sivut

lauantai 23. kesäkuuta 2018

KOPRA--100.


- Minähän en Kitinää juuri tuntenut. Pariko kertaa näin täällä sinun luona.
- Kitinä oli aika hyvä välittäjä. Piti myös itsensä täysin erillään tabuista. vaikka kaikenlaisia korvikeaineita viimeaikoina sortui käyttämään. Se Rampen perkele vaan tuli meidän väliin. Minä en kyllä ymmärrä mitä Kitinä siinä roistossa näki.
- Taidat vaan käyttää hyväksesi? Niin kuin tuolla äsken sanoin. Yrität pistää minut liriin. Ennen kerjään ja konttaan ennen kuin sinun tabujasi alan levittämään. Olet tainnut pilata naamasi, ettei itseltä enää onnistu.
- Reiska perkele! Kokeilisit muutaman kerran. Nuoriso imee kuin häkää. Ja niillä on nykyisin rahaa. Eihän siinä mitään pahaa ole jos nuorille tuottaa iloa. Pääsevät estoistaan ja ottavat ilon irti elämästä. Mutta, kylmä alkaa tulla. Lähdetään sisälle neuvottelemaan. Jos saadaan sopimus.
- Jos lupaat, että enää et käy käsiksi. Jos minä tosissani otan puolinelsonin... Sen tiedät, että sinun käy silloin väärin. Minä olen musta mies Kuusamosta. Oikea poronpurija ja uskallan sen myös sanoa.
- Uskotaan! Huomasin että olet kovempi miltä näytät. Semmoista miestä tässä hommassa tarvitaan.
Miehet menivät taas sisälle. Ruha katsoi päivän päättyneen ja hakeutui Matkapirttiin. Toiveena, että tapaisi virkaveljensä aterioimassa.
****
Simo oli istunut äänettömänä. Toisetkin pojat oli aika hämillään epäonnistuneesta ja kömpelöstä ryöstöyrityksestä. Pösö kulki nopeusrajoitusten mukaan Turhalaan päin. Mörtti rassasi auton radiota löytääkseen jotain musiikkia joka toisi hiukan paremman tunnelman autoon. Musiikki äkkiä katkeaa ja kuuluu naisenääni: Poliisitiedotus! Eilen illalla noin kuuden aikaan on sattunut Parkulan Peräkylällä luvaton auton haltuunotto. Automerkki on Peugeot 405. Autossa olleessa lompakossa olleella pankkikortilla on yritetty nostaa rahaa Parkulan kirkolla. Siinä kuitenkaan onnistumatta. Mahdollisesti asiasta jotain tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin.
- Onhan ne jotain havainnut siellä Peräkylällä. Vaikka ei kai siellä taida paljon olla älyssään olevia, Vesku tuhahti.
- Mutta hei! Meistä ei puhuttu mitään. Miksikähän ei? Simo sanoi.
- Ne ovat poistaneet meidät luetteloistaan. Mitä tehtäisiin, että mainittaisiin? Mörtti innostui.
- Kylmä ilma. Tuikataanko jotain tuleen? Saatana, kirkosta tulisi komeat roihut. Näkyisi kauas! Simo sanoi.
jat.

Ei kommentteja: