Sivut

perjantai 29. kesäkuuta 2018

KOPRA--106.


- Nyt iso äijä meni sisälle. Se pienempi äijä jäi makaamaan maahan. Nyt tuli muorin näköinen eläjä ulos ja näyttää hoivailevan uhria. Kyllä se hengissä on koska nousee jaloilleen. Muori tukee kun menevät molemmat sisälle, Kajo selosti.
Kajo laittoi kiikarin syrjään ja kaivoi taskuaan. Sisu-pastilli rasia löytyi pienen
mylläämisen jälkeen:
- Pannaampas Sisua! Kajo sanoi ja tarjosi Paasolle. - Minä luulen, että tälle päivälle riitti. Kai nuo loppupäivän nuolee haavojaan? Lähdetäänkö me katsomaan mitä siellä se maalaisporukka on saanut aikaan.
- Minusta tämä koko homma on hanurista ja syvältä. Onko tämmöisessä mitään järkeä. Joitain spurguja kytätä päiväkausia. Minä kyllää sanon sille vallesmannille suorat sanat. Tällä menetelmällä täällä nuokutaan vielä ensivuonnakin. Lähetään täältä hittoon. Kerrotaan sille pomolle jotta ne mäiski toisiaan. Menköön katsomaan jos siltä tuntuu, Paaso oli todella vihainen.
***
Matkapirtin seisovapöytä notkui taas ruokien painosta. Ruokahalua kiihoittava valkosipulin tuoksu leijaili ruokasalissa. Ruokailijoita oli kerääntynyt jonoiksi asti. Kopra lastasi tapansa mukaan lautaselle jättiannoksen. Iso mies tarvitsee paljon sapuskaa pysyäkseen isona.
Laaksolla ei ollut oikein ruoka maullaan. Vain yhden perunalohkon ja hiukan kastiketta. Sekin tuntui tuottavan pakkosyöntiä. Ruha oli ollut jälleen Puron talon takana metsikössä seuraamassa asukkaan liikkeitä. Penttiä itseään ei ollut näkynyt, mutta useampia miehiä oli talossa pistäytynyt. Ruha oli koettanut pistää kävijöiden tuntomerkkijä paperille. Myös autolla oli pari asiakasta käynnyt. Tai eihän Ruha tiennyt olivatko he asiakkaita. Mutta hän yhdisti kävijät kuulemiinsa puheisiin tableteista.
Illan hämärtyessä hän oli jälleen poistunut vahtipaikaltaan. Hänellä alkoi olla se tuntu, että murhien selviämistä vahtiminen ei auttanut tippaakaan. Hän oli päättänyt puhua Kopralle heti kun on mahdollisuus.
Koko viiden poliisin joukko ruokaili äänettömänä. Kaikki olivat totisia ja Paaso loi välillä kiusautuneita katseita Kopraan. Ruhallakin oli vitsit vähissä. Olo alkoi tuntua siedettävältä kun kuuma ateria lämmitti kehoa myös sisältä päin.
Ruokailun loputtua pöydässä oli kiusaantunut hiljaisuus. Paaso vilkuili Kajon suunta rykien merkitsevästi. Kajo pysyi kuitenkin hiljaa. Paaso katkaisi ensimmäisenä hiljaisuuden:
jat.

Ei kommentteja: