Sivut

lauantai 16. kesäkuuta 2018

KOPRA-93


- Et sentään koko pottia panisi liiveihisi. Olet sinä Simppa kyllä melkoinen kyylä, Mörtti sanoi.
- Mitä vittua sinä pökiset? Jumaliste kun minua kaduttaa kun lähdin teidän kimppaan. Yksin olisin saanut pitää koko potin. Lisäksi mokaamisia ei olisi ollut. Te kumpikin olette niin äidinpoikia, että mikään homma ei onnistu.
- Kyllä meille riittää se puoli potista. Joohan Mörtti? Vesku tasoitti.
- Turhaan tässä riidellään. Kunhan saisi sen verran, että saisi ruokaa. Minulla on taas nälkä, Mörtti valitti.
- Tehdään näin. Kohta alkaa taas hämärtää. Kolmen aikana on jo melko pimeää. Silloin isketään. Odotellaan sen aikaa, että pankissa ei ole enää asiakkaita. Me Mörtin kanssa laskeudutaan kauempana autosta, niin ettei kukaan näe. Mennään jalkaisin pankille. Vesku odottaa viisi minuuttia. Ajaa sitten muina miehinä pankin eteen ja odottaa kunnes me tullaan rahojen kanssa. Ajamme etelään päin läpi kylän. Sitten palataan kiertotietä Pikkulaan.
- Pannanko nyt sukkahousut päähän, Mörtti kysyi.
- Totta kai, ilman muuta! Nyt ei olla kaupungissa. Maalaiset eivät osaa ajatellakaan, että pankki ryöstettäisiin. Niinpä homma on helppo ja nopea. Rahat ovat jo meidän taskuissa.
***
Yrmyn Grillillä oli menossa erikoistarjouspäivät. Asiakkaita oli ollut koko päivän, jopa jonoiksi asti. Yrmyn hyvätuulisuus kasvoi mitä enemmän kassa kilisi. Yrmyn oma tytär ja vaimo valmistivat tilaukset. Yrmy itse peri rahat. Kassakoneen kilinä oli hänestä parhainta musiikkia minkä hän tiesi.
Kun poliisi Saab kaarratti grillin eteen, Yrmyllä pääsi kirous.
- Nuo saatanan paskalakit ne on aina hästäämässä. Jumaliste tässä on maksettu kiskuriverot ja alvit ja kaikki maksut, niin silti pitää noita kumartaa ja palvoa.
- Hyvää päivää! Joutaako se Yrmy hiukan juttelemaan? Kopra sanoi tuttavallisesti.
- Päivää! Mitäs herroille laitetaan? Sitten voisi vaikka jutellakin.
- Laakso otahan makkarat molemmille. Suolaista tässä elämä puuttuu, Kopra sanoi ja änkeytyi grillin yhteydessä olevan katoksen pöytään. - Ei meillä ole tuli hännässä. Sitten kun asiakkaat loppuu niin tulisitko sitten?
- Kyllä ne naiset pitää putiikin pystyssä. Hetkinen vaan kun saan laitettua konstaapelin makkarat. Se oli kaksi euroa. Kiitos!
- No niin, emme kauaa vie aikaa. Tiedämme, että sinulle aika on rahaa. Kysynkin ensimmäiseksi: Onko niitä kolmea poikaa näkynyt?
jat.

Ei kommentteja: