Sivut

perjantai 22. kesäkuuta 2018

KOPRA--99


Jossain koira innostui haukkumaan. Alkoi jo hämärtää. Paljain silmin oli jo vaikeuksia nähdä Puron pihalle.
Kiikarilla Ruha katsoi Puron pihamaalle. Mitä kummaa? Kaksi miestä. Ruha ei ollut Puroa nähnyt, niin ei tunnistanut oliko kumpikaan Puro?
Ruha huomasi että miehillä oli jotain kärhämää keskenään. He tyrkkivät toisiaan ja nyrkkikin etsi kohdettaan. Alkoi tulla niin hämärä, että näkyvyys häipyi olemattomiin.
Katulamput alkoivat syttyä ja Puron pihavalokin alkoi poistaa suurinta pimeää.
Miehet olivat kai päässeet sopuun. Varjoja hyväkseen käyttäen Ruha hiipi Puron asumuksen nurkalle. Nyt hän saattoi jo kuulla miesten keskustelua. Ruha viritti korvansa äärimmilleen. Kuitenkin hän kuuli vain yksittäisiä sanoja, joista ei osannut päätellä tyhjää enempää. Tosin Rampe oli usein toistuva nimiväännös, mutta eihän Ruha hänestä mitään tiennyt.
Ruha säpsähti kun miehet alkoivat lähetä sitä talon nurkkaa jonka suojassa hän oli. Kuin äänetön aave Ruha siirtyi talon takaseinän suojaan. Kohta kuuluva lorina selvitti miksi miehet oli nurkalle tulleet.
- Kuule Pena! Minä en vain oikein tohdi lähteä siihen yritykseen. Riskit ovat suuret ja ainakin aluksi asiakkaatkin hakemisessa. Ja saatko sinä sitten hankittua tavaraa tarpeeksi?
- Siitä ei ole mitään pelkoa, ettei kamaa saisi. Minulla on varastossa kymmeniätuhansia tabuja. Monen sorttista. Myös erittäin vahvoja. Niitä ei parane aluksi.
Sinun vain pitää itsesi pitää erillään niistä. Jos kerrankaan tapaan sinut mömmöissä, se on kerrasta poikki. Kuten tiedät kate on hommassa mahtava. Siinä ei kauaa viivy tonnin kohdalla. Kunhan saa ensin pään auki.
- Kärähtämisen vaaraako ei ole?
- Ei varmasti! Eihän Pikkulassa ole poliisia. Ja Turhalasta tulevat ovat aivan mänttejä. Tuo kivi tuossa on nerokkaampi, kuin Turhalan nimismies. Nauratti kun ne kävivät leikkimässä muka kovaa poliisia. Esitin niille melkein mykkää ja vihaista miestä. Sellaista joka on ongelmainen ja on juuri aikonut päättää päivänsä.
- Kyllähän sinun on helppoa vetää vaikka mitä roolia. Poikamies ja talo rauhallisella paikalla. Toista se on minulla. Akka heti niskassa jos jotain kehittää.
- No, mitä sanot! Tilanne on nyt ota tai jätä. Kyllä minulla olisi muitakin. Mutta meillä kun on niin paljon yhteistä. Sen toki myönnän että Kitinän poismeno oli ankara isku. Kuka olikaan murhan takana? Sitä olen miettinyt mutta ei ole kirkastunut.
jat.

Ei kommentteja: