Sivut

keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

KOPRA-104.


- Huomenna jatkamme postaamista molemmissa kohteissa. Me Laakson kanssa suoritetaan tarkistuksia ja tarkistuksentarkistuksia. Ei sitä tiedä jos jotain on jäänyt huomaamatta.
Käydään taas Yrmyä porisuttamassa. Ja yksi juttu minulla on muhimassa. Siitä en kuitenkaan kerro vielä. Se kuitenkin pitää tehdä, jos ei muuta enää keksitä. Onkos kellään muulla taskunpohjalla mitään? Joko kysyttävää taikka tietoa.
- Onko niistä kolmesta nulikasta mitään kuulunut? Hukkuikohan ne sinne suohon? Kai niitä pitäisi etsiä? Ei niitä voi sinne jättää, Rättö kysyi.
- Se on varmaan paikallisviranomaisten asia. Kukaan ei ole pyytänyt etsimään. Ei myöskään jättänyt katoamisilmoitusta. Eihän sitä tiedä jos pojat ovat kotonaan.
- Tulipahan vain mieleen kun jäi epäselväksi niiden katoaminen siellä auton luona. Ei niin pienintä vihjettä tai merkkiä.
- Entä se kaupungin pankkiryöstö? Entä Hupilan räjäytys?
- Nepä ei olekaan meidän päänsärky. Sieltäpäin taas ei kyllä selosteta missä mennään. Ja mitäpä ne meille kuuluu? Tuo pankinjohtajan huvilapalo menee kuulema sähkövian piikkiin. Saa johtaja äkkiä rahat näppiin. Mutta... Päivä on pulkassa. Meinaako Rättö kerrankin nukkua, eikä vain mennä sänkyyn? Näyttää olevan mies melko sippi.
- Vaikka joku gimma tulisi pyytämään niin en kyllä lähtisi. On tosiaan veto lopussa. Pitää huomenna taas mennä kytikselle.
- Entäpä nämä ystävämme kaupungista? Kotiin vai onko teillä täällä huoneet?
- Tulee sen verran matkaa, että parempi yöpyä täällä. Saa aamupalan heti herättyä. Kotona se olisi tekemisessä, Paaso nauroi.
- Öitä vaan kaikille. Aamulla palataan asiaan.
---
Elokuunloppupuolenaamu oli sumuinen. Yö oli kai ollut melkoisen kylmä. Kopra saapui poliiseista ensimmäisenä aamupalalle. Puuroa naamariin ja töihin. Kopra pyysi aamun lehden ja istuutui pöytään. Laaksokin kompuroi unisen näköisenä pöytään. Kopra aukaisi aamun lehden silmäili sitä. Äkkiä katse seisahtui ja silmät seurasivat tekstiriviä. Sitten kuului ähkäisy:
- Ei saatana!
- Mikä noin saa jo aamusta kiroamaan.
- Ne saatanan pojanmulkut ovat yrittäneet ryöstää Huiman pankin. Se on ollut melko varmasti se Siitarin sälli? On ollut vain tomera pankintäti. Ei olekaan pelästynyt, vaan pelästyttänyt pojat pakoon. Sitä ei tiedetä millaisella autolla liikkuvat. Voi, helvetti Turhalan kirkko on poltettu. Onko ne samat sällit? Jumaliste! Niillä ei ole mitään rajoja! Tämä menee niin mahdottomiin, että tästä ei omin voimin selviä.
jat.

Ei kommentteja: