Sivut

torstai 14. kesäkuuta 2018

KOPRA--90


- Omalla vuoteella makasin. Kaupasta talutin mäyräkoiran ja illan opetin sitä sisäsiistiksi, Puro yritti jo olla leikkisä.
- Näinköhän oli? Lieneekö todistajia. Alibi on olematon, jos se on oman sanan varassa. No onkos Mörkö-Martti tuttu?
- Martin kanssa kaljoteltiin täällä usein ennen kuin hän sotkeutui siihen naiseen. Martti muutti Hupilaan monta viikkoa sitten. Lopettanut tippahommat täysin. Taisi sattua mieluinen nainen? Niin Kitinältä kuulin kun viime viikolla tehtiin kuppia.
- Onko se Mörkö-Marttikin tuhkaluukkumiehiä, Kopra kysyi hiukan ilkeästi.
- Oli se johonkin aikaan. Mutta se mies ei oikein tiedä itsekään mitä on!
- Tunnetko sinä Simo Siitarin? Kopra kysyi äkkiä.
- Senkö saakelin pojanretaleen? Tunnen minä ja siitä tuleekin ihmisille sellainen riesa, että siitä vielä puhutaan. Ja ne kaksi muuta ovat kuin sen orjia.
- Mistä sinä noin karmean kuvan olet hänestä saanut.
- Onpahan sattunut käymään tekemässä se sakki monenlaista tihutyötä. Nehän sen autonkin veivät. Tiesin heti.
- Tämä selvitti paljon asioita. Alkaa loksahdella asiat paikalleen. Mukava kun päästiin yhteisymmärrykseen. Tietysti tutkimme asioita jatkuvasti. Saattaa tulla kysyttävää. Saavumme uudestaan jos tarve vaatii. Kiitos kuitenkin yhteistyöstä.
Laakso oli kokoajan tehnyt muistiinpanoja. Nyt hän pani lehtiön laukkuunsa ja näkemiin- toivotuksin poistuivat talosta.
******
Ruha oli tosi iloisella mielellä. Vaikka lähes uneton yö painoi silmäluomia, niin muisto villistä yöstä sai laulun huulille. Iltakaljoilla oli sattuma tuonut kohdalle naisen joka Ruhan silmissä näytti hurmaavalta. Koska nainen oli ollut yksin, Ruhan iskemisinto oli heti syttynyt.
Poliisin univormu oli kuumaa kamaa naisten keskuudessa. Siksipä Ruha oli suunnistanut matkakodin ahtaasta huoneesta univormu päällä. Ei hän ollut edes ottanut siviileitä mukaan. Kokemus oli osoittanut univormun tehon.
Ruha oli työntynyt suorasukaisesti naisen pöytään. Hän oli johtolangoista leikkiä laskien päässyt helposti puheisiin naisen kanssa.
Vau mikä yö! Ja uusi oli edessä. Rankkaa se on mutta ihanaa. Ehtii sitä haudassa levätä.
Ruha saapui Mukavan rannalle. Palopäällikkö miehineen olivat ahkeroineet ja viimeisetkin palopesäkkeet oli saatu sammumaan.
jat.

Ei kommentteja: