Sivut

sunnuntai 25. marraskuuta 2018

JATKIS

 KULTATUKKA !- 1
-
Suuressa metsässä asui nuorimies jonka nimi oli Olli. Olli oli puunhakkaaja Onnelan Kallen ainoa poika.Päivät pitkät Olli oli isänsä apuna metsässä hakkaamassa puita Linnanherralle, jonka maita oli kaikki lähitienoon metsät.
Eräänä hyvin kauniina kesäisenäpäivänä Olli näki metsässä ihanan kauniin vaaleatukkaisen tytön poimimassa orvokkeja kimppuunsa. . Olli ajatteli mistä tuo tyttö oli tänne metsään saapunut?Hän seurasi puitten lomasta minne tyttö oli menossa.Hiukset hohtivat auringon paisteessa kullalta,kun hän käveli metsän polkua.
Olli luuli nähneensä olemattomia,mutta sammalikkoon oli pudonnut kaunis pitsiliina.Olli nosti sen ylös maasta ja liinasta leijui hänen nenäänsä huumaavan ihana tuoksu,sellaista tuoksun tuomaa väristystä itsessään Olli ei ollut kokenut koskaan elonsa aikana.Varovasti hän sitoi liinan puun oksalle ettei likaisilla ja hikisillä käsillään sotkisi tuoksua.
Kaulaansa Olli ei voinut sitä sitoa koska kovasta työstä hiestä kimmoisina kiiltävät lihakset olisivat liinan kastelleet.Loppupäivän kuului metsästä sellainen roimina ja kirveen kalske ettei moista ollut ennen kuultu eikä nähty.Olipa kirves kerran lähellä lipsahtaa jalkaankin,niin suuri vaikutus oli puiden lomassa vilahtaneella kaunottarella Ollin ajatuksiin .
Mielessään Olli päätti ottaa selvää kuka metsässä näkynyt nainen oli. Työpäivän päätyttyä ja kun Olli oli peseytynyt läheisessä lammessa,ja nautittuaan äidin makoisan aterian hän suuntasi kulkunsa kylälle päin.Olli käveli kylille lauleskellen ja odottaen,että jotain jännittävää tänään tapahtuisi. jat.

Ei kommentteja: