Sivut

maanantai 19. marraskuuta 2018

PÖHNÄ -10


" Sano , vieläkö naurattaa,vieläkö vittuilet minulle. Saatana sinusta ei jää kuin märkä läiskä kun sivallan sinut tuohon seinään."
"Pate , anna sen paskan olla., tule ryypylle on kuule oikiat aineet, ei ole rapakaljaa, ei!" sanoo Jaska ja yrittää houkutella Paavoa pois Arskan kimpusta.
" Perkele, kehu siinä, kenen rahoilla on ostettu, Jospa sen sanosit koko seurakunnan läsnäollessa. Piru, minä se luulen, tai oon aivan varma , että Pippurin Paavo on nämä keimit kustantanut. Perkele, kaikenlaiset kusipäät , niinkuin tuo Arska, tulee minun viinoille. Saatana, hus ala painua, ennenkun minä tapan sinut, hus,hus."
Parempia juoksuhaluja ei Arska tarvinnut, kun hän ryntää ovelle ja siitä ulos, oli kuin mies ei olisi koskaan viinaa maistanutkaan. Paavo ottaa lasin pöydältä, kaataa sen lähes täyteen ja kulauttaa sen parilla ryypyllä suuhunsa. Vain vähän aikaa kun Paavo toikkaroi istuinta etsien, hän aivan kuin valuu lattialle. Jääden siihen öristen makamaan. Myös Jaska ja Reiska ovat uupumaisillaan, unen pelastavaan syliin...
Kaikki kolme miestä heräävät sunnuntaina, puolenpäivän jälkeen rapulaisena. Viinaa kuitenkin vielä löytyy. Jaska löytää kaapeistaan muutamia viinapullojen loppuja. Hän sanoo :
"Pojat hei, tilanne on tämmönen , pyhänä me ei saada mistää lisäviinaa, on pakko panna kossut ja liköörit sekasi,on tässä jalluaki, että kestetään maanantaiaamuun, Saahaan yhdistelemällä, melekeen täys pullo joka miehelle. Sopiiko semmonen? Vain alanko määrätä?"
" Tee kuin tahot, kunhan viinaa riittää. Kaajahan mulle kuiteski ensin lasi sitä kossua, että saa silmänsä auki."
"Palvelut pelaa ,tässä hotellissa. Eipä muuta kun tästä vaan."
Jaska tempaa lasin tyhjäksi.Toisetkin nousevat jaloilleen, kumpikin ovat kalpeita ja kärsivän näköisiä.Mutta vähitellen veri alkaa kiertää ja posket punehtua.
Tissutellaan iltaan asti, nyt kuitenkin ryypynvälit ovat harvat ja keskitytään juttelemaan.Jaska on vauhdissa entisenä naistenmiehenä hänellä riittää naisjuttuja. Tuntuu että kylällä ei ole yhtään naista, jonka kanssa ei olisi ollut. jat.

Ei kommentteja: