Sivut

torstai 15. marraskuuta 2018

PÖHNÄ-7.


Sonnien kuolema oli Paavolle niin kova isku että se masensi hänet täysin. Irma yritti sekä suostutellen, että käskien häntä töihin mutta Paavo vain istui ja tuijotti eteensä. Tuli lauantai, Paavo oli levottoman oloinen, kävi välillä ulkona, ikäänkuin harkiten alkaisiko johonkin työhön. Kohta palaten sisälle.Irma kehoitti häntä menemään lepäämään.Paavo luo vain synkän katseen Irmaan. Tekee sitten päätöksensä. Hän ottaa komerosta paremman puseronsa ja lähtee ulos. Irma tietää mikä on miehellä päämäärä. Mutta kuitenkin tietää senkin, että menevää on turhaa pidätellä.
--
Ilman epäröintiä Paavo suunnistaa suoraan kylän baariin. Parin kaljan jälkeen olo alkaa tuntua siedettävältä. Paavo katselee jo ympärille. Hän huomaa vanhojen aikojen juomaveikkoja istumassa nurkkapöydässä.
" Terve Pate, näkeehän sitä sinuakin , ihmisten ilmoilla. Tule tänne porukkaan , muistellaan menneitä!" huutelee Jytky-Jaska, iso miehen korsto.
" Tervehdys vain, onko pojilla oikiaa viinaa, nyt iski ryypyn päälle?" Paavo sanoo, saapuen miesten pöytään ja istuutuen tyhjälle tuolille.
" Hehhee, viinaahan on maailma täynnä, se on vain siitä kiinni löytyykö sitä nappulaa. Siis lännen tuohta tai suomeksi, rahaa", sanoo Jaska.
Paavolla on mieliala noussut senverran, usean olutpullon jälkeen , että hän öyhähtää.
" Perkele, sitä löytyy ja jos loppuu haetaan pankista, siellä se ei lopu."
" Nythän Pate puhuu kuin miehet, vai mitä pojat,. Tässähän välittömästi lähetäänkin meille. Pate nakkaas satanen , tilataan taxi. kävästään kirkolla hakemassa lasti."
Jytky-Jaskalla on suunnitelma valmiina.
Paavo viskaa viisisatasen pöydälle sanoen:
" Tuossa on aluksi. Pitäs sillä yksi lasti lähteä.. Muista , kossua , muu ei kelpaa.
Turhaahan me muut lähdetään sinne kirkolle, Jaska käy sinä, sitte noustaan me muut kyytiin kun palaatte.Reiska käy hae kaljaa , joka miehelle." sanoi Paavo ja heitti satasen Reiskan eteen.
" Se tapahtuu , ei mee kuin puolituntia , niin ollaan takaisin tuossa kuppilan eessä. Pankoon Kyllikki pikkusen vauhtia Mersuun. J aa, siinähän se kyyti jo oottaa!Hetkinen ,sano tohtori, palaamme asiaan hautajaisissa, kun kirjoitti vahvaa lääkettä", sanoi Jaska ,poistuen baarista. -jat.

Ei kommentteja: