Sivut

perjantai 29. syyskuuta 2017

MARI. 148,

- Anteeksi! Minulla on surkea olo. Taidan lähteä pitkäkseni vaunulle. Antakoot pomot vaikka potkut.
- Sinä mennä lepäämään , tulla sitten kun parempi olla. Minä tiskata astiat. Se olla minun lempipuuha.
Kaikki miehet olivat lähteneet työmaalle. Lily alkoi valmistella aikomaansa puuhaa. Yhä Marilla velloi vatsanpohjassa ja mieli seuloi outoa tilannetta. Testi pitää heti noutaa kunhan huono olo menee ohi.
***
Ilmavirta hyväili Marin vartaloa, kun hän polki pyörällä vaunulle. Olo tuntuikin jo ihan hyvälle. Tuosta vaan apteekkiin. Matka kirkonkylälle tekisi vaan hyvää. Turhaa tässä oli jäädä pohtimaan, kun asian saattoi varmistaa.
Mari polki pyöräänsä kuin Pariisin-ympäriajajat. Ilma oli hieno ja tie tasainen. Taas elämä tuntui hyvälle. Mitäs, jos ollaan raskaana, niin ollaan. Kyllä Kari varmaan on valmis osaltaan vastuuseen? Mutta onko? Enhän tunne koko miestä. Muutama lemmenhetki, siinä melkein kaikki. Rakkautta? Voihan nenä! Kari tuntui nyt kovin samantekevältä. Paavon kuva nousi mieleen. Sielläkin pitää käydä. Huhhuh, taitaa mennä sekamelskaksi koko elämä.
Marin mieleen tuli aamullinen kohtaus Paavon luona. Sormus pysyi rasiassa. Paavo-ressukka ei ollut tohtinut jatkaa puhetta paikkausrasian sisällöstä. Oli vaan huokaissut ja käskenyt Marin laittaa rasian kaappiin.
Hellä tuulahdus kävi Marin mielessä, kun hän muisti Paavon palvovan katseen.
Testin tehtyään, ja huomattuan sen positiiviseksi, Mari , lähti työmaalle, paras puhua Karille. Pitkittäminen vain pahentaisi asiaa. Ehkä kaikki menee hyvin ja Kari ottaa vastuun kuin mies? Onhan Kari komea mies......Mari yritti tuoda esiin valoisia puolia.
Lily oli häipynyt. Mihin lienee. Parakki oli tyhjä ja siisti, kyllä Lily osasi kun vaan pisti tuulemaan. Mari istahti pöydän ääreen. Silloin Kari tuli sisään parakkiin.
- Hyvä! Olet nyt taas entinen Mari. Kuule kahvitus pitäisi järjestää tunnin kuluttua. Raskaassa työssä pitää olla hyvät tarjoilut.
- Kuule Kari! Minulla olisi asiaa. Ehditkö kuunnella?
- Kerro huolesi, aina aikaa sen veran liikenee kauniille naiselle.
- Kari! Olen raskaana!
Pommi ei olisi voinut vaikuttaa tehokkaammin. Kari oli kuin salaman iskemä. Hän tuijotti Maria tiukin ilmein. Kulmat kurtussa hän katsoi pistävin katsein Maria.
- MITÄ? No mitä se minulle kuuluu sun raskautesi. Niin siinä käy kyn pimpsaa jakelee. Olisit pitänyt vanhanpiian pillusi lukossa! Meinaatko minut panna vastuuseen äpärästäsi?

Ei kommentteja: