Sivut

maanantai 20. toukokuuta 2019

JATKIS-103.

PUTELLI-103.
- Kyllä lehmiä on mukava hoitaa. Pitää vaan ensin hankkia putkistolypsin. Ei tarvitse maitokannuja raahata. Maitotankki myös pitää laittaa. Imuauto käy sitten nykäsemässä maidot eikä tarvitse tonkkia raahata ja pestä. Työ helpottuu kovasti, Mikko sanoi.
- Tavitsee siihen koneenkäyttäjän. Mari olit sanonut äitillesi että lähet kaupunkiin. Opiskelemaan vai työhön? Ymmärrän kyllä. että oma elämä on tärkein. Saat tehä niin kuin haluat. Jos haluat opiskella niin nyt ei ole estettä. Äitisi piti lähtöäsi mahdottomana ajatuksena... Opinnot kyllä maksetaan. Miten lienee Mikolla? Meinaatko Putellissa jatkaa? Minusta tuntuu, että olisi nuorempi mies ohjaksiin tarpeen. Kohta eläkeukko. Alkaa tennari tökkiä.
- On sitä Katrin kanssa puhuttu. Moneenkin otteeseen. Pelottaa vaan ne suuret velat. Rahaton mies ei paljon taloja ostele. Sitten on nuo pikkupojat. Kuka nistä hulehtii?
- Neuvotellaan sellaiset paperit, että jatkaja pärjää. Uusihan tämä on tilanne. Niin kuin olen sanonut elämän on jatkuttava.
- Yhteistalouteeeen Katri ei kumminkaan halua. Tahtoo tehdä kuin itse haluaa. No, lienee neuvottelukysymys.
- Niinhän se on. Katri tottunut itsenäiseen elämään. Olettekos puhuneet milloin mennä vihille?
- Ensi kesästä on puhuttu. Tosin ei se vielä varmaa ole. Katrin äitikin siinä penee vastaan.. Luulee minua juopoksi.
- Kyllä sinä olet aika hyvin puhdistanut msinettasi. Kylällä sanovat kovaksi työmieheksi. Eipähän niitä kiljupönttöjä enää ole näkynyt. Enkä isännyyttä kauppaisi jos en luottaisi sinuun.
- Se oli hyvä opetus silloin puintiaikana. Vaikka talo on Putelli, niin isännän pitää pysyä putelleista erillään.
- - Mari vaan ei sano mitään. Mitä sinulla mielessä?
jat.

Ei kommentteja: