Sivut

sunnuntai 12. toukokuuta 2019

JATKIS-95.

PUTELLI-95.
- Mikäs siinä jos sinulla intoa riittää ja kelejä piisaa. Taksaa panet sen verran, että saat kunnon palkan ja koneen kulut. Rahoila voi maksaa Mursun pojille palkat. Työtehoseuran hinnasto oli lehessä, katoppa siitä taksat. Onhan se sinullekin mukavampaa kuin ranganhakkuu. niin että josnon tahtojia, niin kynnä pois.
- Minä lähen heti syönnin jälkeen Rinteen Jaskalle,,, Pitäiskö Jaskalle antaa alennusta?
- Siihen ei lähetä, että naaman mukaan... Sama taksa kaikille. Sano jokaiselle taksa enen kuin alotat työn, Saa isäntä itse ratkasta kynnättääkö, vai jamuaa hevosten perässä.
- Joo, minä vejän pitkää päivää kun on velä sulaa, Mikko sanoi ja nousi pöydästä.
- Mursun Samppa taisi juuri vilahtaa akkunassa. Ei kai siellä ole mitään sattunut? Paavo ehti sanoa ennen kuin Samppa tuli ovesta.
- Päivää! Olihan täällä isäntä kotona.
- Joo, sattuiko siellä jotain työmaalla? Päivä vasta puolessa.
- Noo, eipäsiellä muuta kun rankaa tulee pirusti. Sylvi jäi vielä hakkaamaan. Minä lopetin tälle päivää... Sillä mielin lähin jos saisi ennakkoa!
- Jaaha! Nytkö se jo iski? Olisi ollut mukavaa jos sarat olisi tulleet putsatuksi ennen lumia. Joko on puolet hakattu?
- Ei se vielä, puuta paljon. Nyt pitäsi voijetta saaha kun selkää rouhasi.Siihen tarvii rahaa.
- Sairastelu vie viikkoja?
- Eihän toki. Ite hankittu sairauus paranee kun ite tahtoo.
- Ei kai se muu auta. Minä kun varmasti tiijän, että se airaus ei parane ennen kuin rahat loppuu. Toivon kuitenkin että tauti jä lyhyeksi. Talvi päälle painaa, ehtisi ees osan kyntää, Paavo tuumi ja otti lukitusta lipastonlaatikosta lompakon joka oli verrannollinen talon kokoon.
jat.

Ei kommentteja: