Sivut

sunnuntai 5. toukokuuta 2019

JATKIS-88.

PUTELLI-88.
" Hehhee! Pittääki tässä leikkijä vähän aekaa Putellin isäntää. Vaen miten se Paavo on vaehetaanko paekkoja , etes muutamaksi viikoksi", Reino sanoo ja katsoo nauraen Ainon suuntaan.
" Kyllä kae se passaa! Huomenna onki vaekija päevä. On kunnanvaltuuston kokkous ja tuon rattorin maksu. En kuitenkaa kehannu tännään lähtijä kirkolle, kun huomenna on pakko mennä", Paavo nauraen sanoo.
" Sitte pittää äkkiä perua sopimus. Voe käyvvä liika vaekijaksi näen hintelälle miehelle. Ylitalon Jussiki siinä kävi hitsaottamassa niittokonneen terrää. Taesi miehellä olla tehtyä asiaa. Kuka ny ennään tähän aekaan vuojesta niittokonetta tarttee? Taesi naapurin rattorinosto olla käönnin syynä. Meinashan tuo olla mahtavaa. Uhosi , että kyllä sitä heilläki on varraa rattoriin. Eikä käötettyä kattele , niin kuin ison Putellin isäntä", Reino kertoo.
"Hehhee,kukapa tuota kieltänee. Itekellähi minusta nähen on valta ostaa vaekka kaksi rattoria!" Paavo sanoo rauhallisesti.
"No, Mikko eiköhän lähetä onkimaan se herra majuri sieltä ojasta. Joko sinä etit niitä karhuja? Niitä pitäs olla kaksi, molempiin pyöriin. Lapio pittää ottaa myöski völökkiin", Reino sanoo, nousten pöydästä.
"Kyllä niitä pajasta löytyy kettinkejä, otetaan mennessä", Paavo sanoo.
"Onkohan siellä suolla mittää karikkaa jonka kettingin silimukkaan pistää?" Reino kysyy.
"On siellä lavolla heihäseipäetä ",Paavo sanoo.
" Eheei! siinä semmoset tikut kestä. Katkijaa kuin tupakki. Se kun kone rouhasee siinä ei heikko kestä",Reino sanoo.
"On siellä vanahoja hirsiä kestääkö semmonen?" Paavo sanoo.
jat.

Ei kommentteja: