Sivut

perjantai 3. toukokuuta 2019

JATKIS-86.

PUTELLI-86.
" Missä se koko päevän on? Mustalaeset meinas viijä talon tyhyjäksi. Kyllä niistä on yksi riesa. Kerijätä pittää vaekka nuorija ihimisiä. Mihin se Mikko katosi? Ja missä se rattoriki on?"Aino kyselee.
" Mikolla oli rattori luiskahtanu ojjaan. Meni Reinolta kyseleen, tietääkö se miten sen ylös saesi. Vain onpa täällä hyvät tuoksut, rieskaa ja sianpintaa. Nyt taitaa loppua tuppiremmissä reiät", Paavo naurelee ja menee pöydänpäähän paikalleen.
Kuorittuaan keon perunoita lautaselleen, Paavo lohkaisee aimo kimpaleen lihapalasta ja lappaa kastikkeeksi pannun pohjalle sulanutta rasvaa. Naisetkin tulee pöytään, vain Mikon paikka on tyhjä.
" Miten ne tummat pääsi niin riehaantummaan, eihän nuo ennen oo tuommosia huuvelleet",Paavo kysyy.
" Kun se vanaha akka, en paremmin sano, posmitti mustalaesta, niin se nuorempi meni ihan mahottommuuksiin. Rupes haokkuun minua rumaksi ja nuukaksi. Taesipa siinä Mariki saaha osasa. Vae lähti ne kun minä rietausin. Pelotti että ne penikat sotkee nousemassa olevat leivät", Aino sanoo.
" Valte kaoppasi mulle hevosta! Jäe kaopat kesken kun ne akat kirmasi kärryihin. Valte sano olevasa rahamies.
" Ei kae se mustalaeselle hevosta? Eikö ne oo kohta syysmakkinat? Vie sinne.Tae jos sattuu omalla kylällä olemaan ostajia", Aino suunnittelee.
" Eipä siitä Leimusta , aenakaa omalle kylälle oo. Saa ikäsä kuulla kuinka oon pettäny kaopoissa", paras viiä markkinoille. Jospa löytys tuntematon hevosen tarvittija. Vaen sieltähän se Mikko tulleeki", Paavo sanoo Mikon astuessa pirttiin.
" Äkkiä Mikko syömään! Potut jäähtyy ja kastike jähämettyy", Aino huolehtii.
" No oliko siellä Reino kotona?" Paavo kysyy.
jat.

Ei kommentteja: