Sivut

maanantai 13. toukokuuta 2019

JATKIS96

PUTELLI-96.
Paavo nakkasi pari suurta seteliä pöydälle ja sanoi: - Tuossa kummallekin iso raha. Toivotaan, että työtuurit palaa äkkiä. Talvi paenaa pirusti päälle...
Kätevästi Samppa kaapaisi setelit taskuunsa. Kieli lipoi suupieltä ja näki miehestä muutenkin, että nyt oli tarpeet täyttymässä.
- Kiitosta vaan, isäntä. Kyllä me taas pistetään puuta nurin... Kunhan pikkuisen ajetaan matoja mahasta. Se on melkoinen vaiva sekin.
- Toivotaan, että jo alkuviikosta hakkuu jatkuu. olisi nnoilla hakkuilla tojella kiire.
***
Talvi tuli yllättäen.Luntakin oli kahlata asti. Aution peltojen raivaus jäi siihen Mursun veljesten viinantuskaan.
Pari viikkoa juopoteltuaan miehet oli päässeet parempiin hommiin kirkonkylänkoulun rakennustyömaalle. Ranganhakkuu ei enää viehättänyt. Sisähommat oli talvella mukavampia.
Putellin Paavo oli kovin pettynyt ja jopa raivoissaan, kun ei sovittua urakkaa tehty päätökseen.
Paavo oli nyt perin yrmeä isäntä, varsinkin naiset sai kuulla kunniansa. jos ei asiat menneet hänen toiveittensa mukaan.
Varsinkin ruokahuolto piti olla täsmällistä. Aino-emännän syksyinen kapina oli hautautunut arjen aherruksen alle.
Paavon tuikea katse sai Ainolla kylmiä väreitä juoksemaan selkäpiitä pitkin ja pikkupojat olivat hiirenhiljaa. Mari oli pysynyt vielä kotona. Vahvasti hän oli päättänyt lähteä tulevana keväänä kaupunkiin. Tulisi vaan Katri miniäksi, ei tarvitsisi kantaa huolta äidin liian raskaasta työtaakasta.
Mikko oliki lähes joka ilta menossa Katrin kamariin. Aino sitä ei katsonut hyvällä, mutta ei tohtinut Paavolle kertoa huoltaan, Sillä tiesihän Aino, että Paavolle Katri olisi mieluisa miniä. Sen Aino oli päättänyt, että ilman hänen hyväksyntää Katri ei taloon tule. Pari kertaa Aino oli Mikolle sanonut olevansa sitä mieltä että Mikko katselisi varakkaiden talojen tyttäriä, Se oli herättänyt Mikossa hilpeyttä.
jat.

Ei kommentteja: