Sivut

keskiviikko 8. toukokuuta 2019

JATKIS-91.

PUTELLI-91.
Syksyinenpäivä oli innostunut antamaan parastaan. Kirkkaansininen taivas oli kuoriutunut pilvettömäksi. Vain heikko tuulenvire henkäili etelän suunnasta
- Sehän tekasi oikijan intiaanikesän. Harvoi näin lämmintä tähän aikaan vuojesta. Tosin se saattaa tempasta äkkiä paksut pilvet päälle ja vettä tulee kuin aisaa. Sellastahan se sää on näin syksyisin. Mitenpä puunajot? Taitaa joskus kilestää? Tieltä syrjään ei ole asiaa, Paavo sanoi.
- Sen nyt tietää päivä päivältä pahenee. No, kun sitä on leikkiin alkanut, niin pois ei pysty hyppäämään. Harvoin pääsee pinon viereen lastaamaan, kyllä ne on kelkottava syrjästä konstills jos toisella. Onneksi aalkaa näitä traktoreia ilmaantua enenmpi. Nyt voi isäntiä palkata juontohommiin. Sehän siinä on että se maksaa...seon taksasta pois... On se puufirma pahimmista paikoista ajattanu. Pakkasta tässä toivosi, mutta kyntökelit loppuu. Seon äkkiä kamara jässsä jos pakkasta napsauttaa.
- Tosi sekin on, että paljon meilläkin kyntöjä tilattuna.Tämmöiset vahingot vie aikaa ja harmittaa muutenkin. Mutta toisaalta, minkäpä noille ilmoille mahtaa? Ennen sanottiin; Kyllä Luoja ilmansa asettaa, ennen kuin paha akka tapansa.
- Joo, niinhän se isäukkokin monesti sanoi. Lienee vinha perä asiassa.
- Kyllä se tosi on! Kyllä äkänen akka on miehelle melkonen riesa. Sinä sitä et oo sortunu hameniekkojen pauloihin.
- Ulkonäkö antaa hyvän suojan. Toisekseen mitäpä se poikamies akalla...?
- Kai sitä tuohon ikkään tiijät jos jää tossun alle.... Vaen on se mukava nukkumakaveri.
- No, eipä sitä maitolitran takia kannata koko lehmää ostaa... Vaan nythän sieltä Mikko jo tulee täyttä ravia. Miten se on Paavo, herätelläänkö me tuo kivi vetotouhuihin?
jat.

Ei kommentteja: