Sivut

torstai 30. toukokuuta 2019

JATKIS-113.

PUTELLI-113.
- Vaan Sakupa jää joutavaksi. Se on pitkä penni kun me Sakun kanssa päivä painetaan...
- Voisi se Sakukin tulla meille töihin. Oppisi traktorinajoa...ja muitakin nykyaikasia hommia. Korholan isäntä on niin vanhoissa varsissa. Eikös siellä viela eletä vanhaan malliin? Peltohommat vielä hevosella.Jos ollenkaan...
- Olisihan siinä puolensa... Lyhyt työmatka. Mitenkäs palkka? Olen kuullut, qttä Putellissa maksetaan kehnosti.
- Hyvälle hyvä palkka. Kaikki lakisääteinen maksetaan...vaikka ylikin! Kaisa on niitä ihmisiä joilta hommat hoituu. Sakulle myös täysi miehen palkka.
- Vaan entäs Korholan ukko? Kitisee kun urakka jää kesken.
- Minä ajelen siellä aamusella. Kyllä se asia järjestyy. Onko asiasta tehty papereita?
- Ei ole, suupuheella sovittu. Ikävää syyä sanaansa. Mutta Putelliin en ilman papereita tuu! Tehhään pitävät paperit aamulla, ennen kuin aletaan töihin. Muutaman päivän takia en tule.
- Minä teen paperit yön aikana. Unet nykyisin kattelussa. Mielessä pyörii monet asiat. On kuin alkaisi kaiken alusta. Marin päätös yllätti.
- Miten se Mari niin äkkiä sai päähänsä vsihtaa keitinselkää?No, onhan se Mikko kumminkin!
- Onhan se Mikko ollut innoissaan. Onneksi sillä jäi se viina pois. Oli jo pahasti panemassa elämäänsä pilalle. Mutta eipä Mikon kannata navettatöille jäähä. Sehän on paremmin naestenhommia. Sakullahan ei miehenkunnia mene kun on vielä nuori.
- Meidän Sakulla ei miehuus ole kiinni töistä. Saku tekee mitä vaan.. Köyhän ei ole varaa nirsoilla. Olen Sakulle teroittanut, että mikä vaan rehellinen työ on arvokasta....Mutta viileäksi menee tuo ila. Minä tuun aamulla ja otan Sakun mukaani. Hyvää yötä!
jat.

Ei kommentteja: