Sivut

torstai 23. toukokuuta 2019

JATKIS-106.

PUTELLI-106.
Mielessä välähti työn määrä ja oma ikäkin...kuusikymmentä täyttyisi. Ikä on vaan numeroita... sataan oli vielä aikaa. Nyt ei ollut luovuttamisen aika. Kyllä rahalla työmiehiä saa... Paavo vaan unohti kuinka kitkerää palkanmaksu oli itaralle miehelle.
Varmaan Mikkokin käsittää, että isännänpaikka oli liian vaativa - kokemattomalle. No, pitää tarkoin suunnitella, uudelta pohjalta ennen kuin kertoo kellekkään.
***
Sininen traktori tuli tienmutkasta näkyville. Mikko oli varmaan saanut Mutkan kylvöt tehtyä. Kyllä se Mutkan Santeri osasi arvostaa konetyötä. Vanha mies ei enää jaksanut hevoshommia tehdä.
Paavokin päätti lähteä katsomaan joko Marilla oli ruoka valmiina. Nälkä tuntui saavan mahan möyrimään.
-_ Santeri sai kylvöt maahan?
- Tulihan nuo! Surkean kivisiä siellä on pellot. Vannasta väänsi koneesta. Muuten oletko kuullut, että Kohtalon Jussi on ostanut traktorin?
- Puhuihan ne viikolla Hankkijalla, että sille tulee Setori, ei taija sillä vehkeellä palijonkaan puute paeta. Halpahan se on muihin verraten. Isännät naureksi, että se olisikin laampaankuttumiskone. Tukuttaapi vaen eikä jaksa kunnolla auroja viedä.
- Jussipa oli Santerille kehunut, ettähän ostaa koneen uutena eikä käytettyjä romuja niin kuin Putellin Patruuna.
- Jos siitä ilonsa saanee, niin siinäpä kehukoon. Ei tuo minua liikuta,Paavo sanoi.
- Niin, eipä kai. Kyllä minäkin ostan heti uuden kun saan talon haltuuni. On se Putellissa oltava paremmät koneet kuin Kohtalon Pikku-Jussilla. Näpertelyä koko Jussin touhu. Minä ostan kaikki tarpeelliset koneet uutena, kunhan tilakaupat on tehty.
jat.

Ei kommentteja: