Sivut

lauantai 4. toukokuuta 2019

JATKIS-87.

PUTELLI-87.
- Olihan tuo, aeko tulla kohta perässä. Käski katella pari karhukettinkiä saa jotenki kapulalla hyppäöttää, en käsittäny oekein kun se selitti. Sittepähän tuon näkkee. Tiukanpaekan tullen kuulema aotonrattaaseenki sitovat kapulan", Mikko selittää.
"Oesit kuttunu syömään. Ei taia pojilla rapiat ne eväspuolet olla. Kaopasta kulukurin käörää tae Kyröläestä. Sumppiahan nuo taetaa sentään keittää. Oon minäki monesti juonu. Tahtoo vaen ne siistit olla kattelussa. Sormella pyöräöttää kahavikuppija , siinäpä se on puhas", Paavo sanoo.
" Shh, nyt olokaa vaeti, Reino tullee sisälle",Mari sanoo.
" No, päeviä!" Reino sanoo jo eteisessä." Mihin mahhaan se tässä talossa ruoka tukitaan? Tuli milloen tuli , aena ollaan syönnintouhussa."
" No se on sentään varmin elinkeino joka on keksitty. Ookko sinä tännään syöny?" Paavo sanoo.
"Kyyyllä siinä aamusella sumpit keittelin. Ja näjin minä eilen kirkolla käyvvessä kun hevonen söe, siltä se käö, terävät hampaat ja suuri suu",Reino vitsailee.
"Vaen sitte tule syömään. Tässä on sijanpintaa ja pottuja. Äeti tuoppa puhtaat astijat niin Reino pääsee lämpimälle paekalle",Paavo sanoo.
" En minä syömään lähteny. Mikkoa vaen tuntu pikkusen äpöstelleen. Aattelin että mulla voesi enempi olla kokemusta. Että säre konetta, ettäkä ittiännä",Reino sanoo.
" Reino, tulehan syömään ennenkuin jäähtyy", Aino sanoo.
Hämillisenä Reino astelee pöytään. Istuu Paavon jättämälle paikalle. Tapansa mukaan pukee jännittämisen leikiksi.
jat.

Ei kommentteja: