Sivut

torstai 2. toukokuuta 2019

JATKIS-85.

PUTELLI-85.
Mikko yrittää pakittaa taaksepäin , mutta liukas syksyinen muhakko ei anna traktorin pyörälle minkäänlaista tartunta kohtaa. Äkkiä pyörien rivat on tasaiset, pyöriin tarttuneen maan johdosta. Mikko kytkee vaihteen vapaalle ja laskeutuu alas. Traktori on mahansa varassa ojanpenkkaa vasten.
"Saatana!" Mikko äsähtää. " Minkä pirun tuolle keksii? Taisi tulla kävely matka", Mikko pohtii itsekseen: Hän sammuttaa traktorin ja alkaa kävellä Putellia kohti.
Harmittaa vietävästi, Mikko potkaisee vihoissaan tielleen sattunutta kivenmurikkaa. Millä kummankeinolla sen ylös saa. On kaikki paikat niin liukkaita, tuskin auttaa vaikka lapio ojanpenkan pois.
"No, mikäs nyt, hajosiko se rattori", Paavo kysyy, Mikon astellessa pihalle.
"Eipä se mittää hajonnu, keola vaen luiskahti ojjaan , perkele! Millä helevetin konstilla sen sieltä poes onkii?" Mikko äsähtää.
" Eikö se ala olla puolisen aeka, syökästään ja lähetään kattomaan. Oesikko se haettava Reino? Sillä voesi olla konsteja, vaen miten sinä meinasit?" Paavo sanoo.
" Vaen minäpä kipasen kysymässä Reksalta tietäskö se konstia. Minä pyörällä äkkiä syhkäsen. Mee sinä kiirehtiin sitä sapuskaa, näläkäki tässä on, koko päevänä mittää........."Mikko sanoo.
Mikko ottaa pyörän eteisen seinänvierustalta ja häipyy kovaa vauhtia, Aution suuntaan kiemurtelevan polun suuntaan.
Paavo lähtee sisälle . Varautuneesti hän vetää pirtinoven auki. Ruoka onkin jo pöydässä. Aino on jo unohtanut täysin "kapinan". Hymyilevänä hän katsoo Paavoa. Ottaa sitten lihapannun uunista, jossa paksuläskinen sianpinta on paahtunut rapean keltaiseksi. Rasva kirisee iloisesti pannussa kun Aino kantaa pannun pöytään.
jat.

Ei kommentteja: