Sivut

tiistai 21. toukokuuta 2019

JATKIS-104.

PUTELLI-104.
- Onhan tämä uusi ja outo tilanne. Sitten heti lähen kun Mikko tuo nuorikkonsa. Kaksi naista ei saman hellan ääreen ei mahu. Isästä vaan on huoli ja pikkupojista. Jääkö pojat oman onnensa nojaan.
- Älä huoli sitä surra. Kyllä asiat näin isossa talossa järjestyy. Huonetilaa riittää. Jaetaan talo....
- Aivan, eteläpää isälle ja pojille. Pohjoispäähän asetutaan Katrin kanssa. Tuollahan on pikkukeittiökin. Miksi lie aikanaan tehty. No, kaikesta pitää kuitenki puhua Katrin kanssa. Yksin minä en taloa tarvitse.
- Tottakai kaikki tehdään ettei kellekään jää mielipahaa. Äidin osuushan tulee heti jaettvaksi Sittenpä sen näkee kun kauppoihin aletaa. Mietitään asioita.
***
Keväiset leudot tuulet puhaltelivat Putellin pihakoivuissa. Koivunoksat olivat hiirenkorvilla. Ruohomatto oli kirkkaan vihreä. Pikkulinnut pitivät konsettejaan joka puolella. Alkukesän leuto sää oli saanut muuttolinnut palaamaan. Joka puolella kuului liverrystä ja sirkutusta, jop käki kukkui, antoi omanosansa konserttiin.
Putellin Paavo rakensi karjalle laidunaitoja karjan uloslaskentaa varten. Mikko ahkeroi kevätkylvöjen kimpussa. Kylvökone traktorin perässä oli tehnyt työt nopeaksi ja helpoksi.
Omat kylvöt oli lopuillaan.Nyt pääsisi kylälle tienaamaan. Raha tarvittiin tilan koneellistamista varten. Siihentarvitaan paljon rahaa. No, olihan Putellissa hakkaamattomat metsät.
Paavo oli alkanut jo toipua puolison poismenosta, Päivä päivältä aikoi massennus hellittää ja isännänääni kuulua käskyinä ja kaikentietävänä. Työhalut ja tamokkuus olivat palanneet. Eipä enää Paavo nuokkunut toimettomana tuvan penkillä ja tuijotellut lattianrakoja.
Ajatukset Putellin tulevaisuudesta oli kokonaan muuttunut. Ajatuksiin oli vahvasti putkahtanut uusi kumppani. Tosiasiassa lapsuuden tuttu, jopa entinen heili ! Katajan Irja oli läikähdellyt Paavon mielessä. Jos sitä vaikka... Kunhan ehtii pitää lapsille puhua. Toki ne tajuaa, että muutos olisi liian raju...Iso tila vaati osaavaa isäntää.. Päätokset pitää olla harkittuja... Uudistuksiin pitää käyttää järkeä... Mikon vauti vie tilan perikatoon...
jat.

Ei kommentteja: