Sivut

tiistai 7. toukokuuta 2019

JATKIS-90

PUTELLI-90-
"Äkki tässä taas nykkii, ei kyllä älyä mitä pitäisi tehä. Sano sinä Reino mitä tehhään niin jos se siitä lähtis" Paavo sanoo
 Reino tutki tapausta tarkemmin. Kurkisteli traktorin mahan allekkin. Traktorin etupää oli todella syvvällä. Kone oli lähes pystyssä, aurat vaan sojottivatm kuin ohjukset, syksyisenpilvistä taivasta kohti.
- Lieneeköhön teillä pitkää vaijeria tai kettinkiä? Se pitäisi saada tuon suuren kiven ympäri... eihän tuonne mahottomia ole. Hätätilassa riittää vahva köysikin. Ei se siinä lujassa ole, mutta kun ei tassut pijä, Reino selosti.
- Onkai niitä vaijereita ja köysiäkin. Mutta en ymmärrä mitä se auttaa kun ei ole toita konetta vetämässä. Ei ees hevosta, Paavo ihmetteli.
-- Hehee! Eipä taija kopukoesta paljon apua olla, ei ainakaan tässä tapauksessa... Vaan eiköhän tuo kivenraato vetäse koneen taas tasaselle, Reino naureskeli.
Epäluuloisena Paavo katsoi naapurin miestä. Hän ei käsittänyt puhuiko Reino totta, vai niitä omija juttujaan.
- Mitenkä hemmetissä se kuollut kivi mitään nykäsee? Oletko tosissaan vaiko pelleilet ja eksytät vanhaa miestä? Tajuatko sinä Mikko tuota Reinon selitystä?
. Enpä tiijä, Outoja hommia, Kyllä se Reino tietää nämä jutut. Se kai pitää lähteä hakemaanniitä vaijereita ja kettinkejä. Kaitpa pitää laittaa Poku kärryjen eteen?
- Joo, käy sinä nuorempana miehenä, me Reinon kanssa ihmetellään miten saahaan tuo kivi vetoelukaksi, Paavo sanoi.
- Joo, sopii...pane vaan tarpeeksi pitkästi vaijeria...hevosenkärryssä kulkee kevyesti, Reino säesti.
jat.

Ei kommentteja: