Sivut

keskiviikko 25. lokakuuta 2017

AENUKAENEN........

...aevosolu kyyhötti aevokopan peränurkassa kalapiana. Niimpä aattelin sitä pikkusen ulukoeluttaa, että se jotenki säelysi henkissä. Anan sen vilikuilla ympärileen vae en päästä sitä laajan päälle, tiijä mitä se vappaana keksis.
***
Potut pottuna ja perunoista puutetta.Kankkunen vieraana ja päässä hakkaa tikka. Hikka vaivaa taikinaa , antaen hommalle hohtoa.Ja sykssyn sää jäykistää.
***
Kiire kintuissa Liukumäki vie alaspäin ja antaa pitkät. ..... Lyhyet jalat vaatii pitkän selän - eikä selänpäässä sanottavaa. Paitti häntäluussa tuntuu kaamea kipu.Ajatuksen mentävä rako aijassa -Hys tuukko sieltä?
***
Menikö kesken vae hajosiko kelekka? Ratissa klappia ja riemunkirjavat alushousut vilkuttaa hyvästiä. Pahaskukoon Herran enkelit ja tahtokoon rauhaa. sillä sanottu on : Niin kauan kuin viinaa riittää on janosi siunaus? Siunattu olkoon korkijat pikarit!
***
Mitäkö se siihen sattuu? No pääasia että ossuu ja riittää Kossuu jos sattuu jano yllättään. Jos ei riitä ollaan ilman eikä Hilman tarvitse puuttua puheenparteen.
***
Rannikot raikaa ja kalliot kaikaa. Runoratsuilla siipisato ja tuotanto kato. Solu maentuu. Voi olla että laskusuhtanteessa laskuja riittää, siihen voi liittää rukouksen taivaisiin.
***
Armo olkoon ja kaaos tulkoon. Olkoon pimeys ja valkeus toisilleen tutut. Pimeys antaa päivälle kättä. Päivä lyö ja koittaa yö. Suurilla saappailla tulee komijat jäljet. Pienet vie tuulonen - tuskin tuo takaisin - kukapa tietää.
***
Veikaten voitat jos et pane arvaten. Solullla hapen puute.Ny äkkiä koppaan syysilima on niin raakaa. TOEPUUKO?

Ei kommentteja: