Sivut

sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

KOPRA--101


- Ei nyt sentään sellaista, Vesku jarrutteli.
- Miksi ei? Joutaisi polttaa kaikki kirkot. Papit vain määkii niitä satujaan. Aja tuonne kirkon luokse tsekataan tilanne. Jos on saumaa niin pistetään roihut, Simo määräsi.
Vesku ei tohtinut vastustaa Simon käskevää komentoa, vaan suunnisti Pösön keulan kohti etäällä näkyvää kirkontornia joka iltavalaistuksessaan erottui tummassa illassa.
Kirkkotarhassa oli hiljaista. Hautausmaa kirkon ympärillä näytti hiukan aavemaisen pelottavalta. Syksyn ruskalehtipuut toivat valaistuna esiin värikkään maiseman. Kuitenkin synkäntummat kuuset antoivat synkeän leiman.
Hautausmaalla muutamat kynttilät lepattivat kupujensa suojassa. Valonheittimet jotka oli suunnattu valaisemaan kirkkoa loivat hajavaloa myös ympäristöön.
- Ei täällä enää ole näin myöhällä ketään. Pannaanko toimeksi?
- Ilman muuta! Roihut vain palamaan valaisemaan synkeää syksy-yötä, Mörtti sanoi.
- Siitä tulee vain sanomista. Mitä helvetin iloa siitä on meille, jos kirkko poltetaan?
- Mitäs iloa jos ei polteta. Häähhäää! Mörtti ota tenttupullo ja mörskä tuleen.
- En minä yksin! Minut aina pannaan kusisiin paikkoihin. Saatana!
- Sinä oot niin pöljä, että sinulle pitää kaikki neuvoa. Sinä olet Mörtti robotti! Varsinainen ohjelmoitava kone, Simo pilkkasi.
- Miksi sinä alat vittuilemaan? Kaveria!
- Kaveri tekee, mitä kaveri vaatii. Kaveria ei jätetä. Alahan mennä. Trasselia ota ja se kasta tenttuun! Jo lähtee piru liikenteeseen. Pappi sen sinne piilottanut. Älä enää siinä odota. Etkö uskalla.
- Lähdetään Pikkulaan. Annetaan kirkon olla, Vesku sanoi jo hätää äänessä.
- Mamikset! Aina ensin uhotaan ja kun pitää jotain tehdä heti on jööti housussa. Perkele, ala siitä jo mennä, Simo paukautti nyrkillä Mörtin käsivarteen.
Mörtti katsoi olkapäänsä ylitse. Hän näki Simon silmissä julman tulen. Lumoutuneena Mörtti ponnisti lihavan ruhonsa autosta. - Jos minä sitten!
- Muista se trasseli. Tuikkaa tuli sieltä takaa. Siellä ei ole yhtään taloa. Pelkkää metsää vain. Äläkä kuppaa siellä kauaa. Hopi, hopi.
Vesku käänsi auton lähtövalmiiksi. Jännittyneenä pojat odottivat mitä tapahtuu. Kului viisi minuuttia kun Mörtti juoksi hengästyneenä autolle ja hyppäsi sisään.
jat.

Ei kommentteja: