Sivut

lauantai 30. kesäkuuta 2018

KOPRA--107


- Mitenkään sekaantumatta murhien tutkintaan, haluan kuitenkin huomauttaa, että tekemällämme työllä ei ole mitään merkitystä. En usko, että kyttäämällä murhatutkimus edistyy.
- Minä myös olen samaa mieltä. Tutkimuksissa on parempi sukeltaa suoraan ytimeen. Mitä helvetin hyötyä on minun kärvöttää tuolla viimassa päiväkausia? Raaka peli ja Penan tykönä perusteellinen tarkastus. Siinä ei kauaa menisi ja varmasti selviäisi onko äijä puhdas vai onko salattavaa, Ruhakin kapinoi.
- Niinhän sitä äkkinäinen luulisi, mutta moni on erehtynyt. Rikostutkinta on pitkäjänteistä työtä. Pitää olla sitä suomalaista sisua ja peräänantamattomuutta. Se ei aivan pikkujuttu olekaan jos tehdään väärä johtopäätös. Tulee vääriä syytöksiä ja jonkin syyttömän elämä voi kokea todellisen haaksirikon, Kopra sanoi ja pyyhki suupieliään.
- Ainakin mikä muu on tehokkaampaa kuin spurgujen kyttäys. Mitä helvetin hyötyä siitä voisi olla. Pari päivää mennyt aivan ketuille, Paaso rotestoi.
- Kertokaapa nuoret ja viisaat poliisit joiden aivokapasiteetti toimii vielä täydellä teholla, että mitä nyt pitäisi tehdä? Kopra mahtaili.
- No vaikka käytäisiin katsomassa sitä taloa jossa se Siitarin sälli oli majaillut. Jospa olisivat nyt palanneet "toivioretkeltään". Minulla on hiukan sellainen kutina, että ovat tulleet vähän vetämään henkeä, Ruha sanoi ja katsahti Kajoon ja Paasoon ikään kuin saadakseen heiltä tukea.
- Hyvä on! Paaso ja Kajo tekevät vierailun Puron Pentin taloon. Univormu päälle ja tiukka asenne. Katselette ympärillenne ja kyselette niistä pillerihommista. Eiköhän se ala olla muuta kuin kyttäämistä. Me kolme lähdetään käymään siellä autiotalossa. Nähdään onko siellä ollut liikennettä mihinkään suuntaan. Nyt töihin!
***
Aurinko oli jo kerinnyt kiertää pitkän pätkän, päivittäistä kaartaan, kun Mörtti ensimmäisenä alkoi availla silmiään. He olivat käsikopelolla nousseet pimeän porraskuilun yläkertaan. Kuun kelmeässä valossa he olivat sitten löytäneet jokainen sängyn itselleen. Päällysvaatteet oli viskottu pitkin lattioita. Tokkuraisina he nyt etsivät kukin omiaan.
- Piru kun kusettaa, että pahka otsaan nousee. Mutta jo viisas Väinämöinen sanoi aikoinaan: ...kuse siinä kussa seisot ja laskeli laulellen vesiä, Mörtti vitsaili ja alkoi kaivella sepalustaan ja antoi vesikaaren suihkuta pitkin kammarin seiniä.
jat.

Ei kommentteja: