Sivut

maanantai 11. kesäkuuta 2018

KOPRA-86


- Kaikki on kärsittävä tässä ammatissa. Kyllä se valo paistaa vielä risukasaankin. Se Puro pitää ottaa aivan pääepäillyksi murhiin. On se niin synkkä mies. Niin ja pitäähän sitä käydä sanomassa että auto on löytynyt.
- Lähdetäänkö koko poppoo? Vai onko minulle jotain varattu? Ruha kyseli.
- Ota sinä huoleksesi se tulipalopaikka. Käy siellä uudestaan ja kysele. Palopäällikön kassa pengo raunioita. Jos se syttymissyykin selviää.
Me Laakson kanssa lähdetään ensin sinne Purolle. Sitten illansuussa mennään Yrmyä jututtamaan. Eiköhän ala jotain ratkeamaan?
***
Oli jo täysin pimeää. Vain katuvalot yrittävät taistella pimeyttä vastaan. Hampurilaiset maistuivat ja vatsat tuli täyteen. Mörtti oli kyllästynyt jo koko reissuun. Hän toikin tyytymättömyytensä esiin:
- Lähdetään jo kotiin. Kaikki asiat menee pieleen. Mitä hyötyä on ollut koko reissusta? Poliisit vielä pääsee jäljille niin lukko rapsahtaa.
- Saakeli! Kuka se oli uhoamassa ja kärttämässä keikalle? Haista huilu Mörtti ja pidä vitun näköinen turpasi kiinni.
- Ei aleta tappelemaan. Keksitään vielä jotain äksonia! Miten olisi kellokaupan putsaus? Vesku sanoi.
- Joo, minä tiedän! Mörtti sanoi. Huimassa on iso kultasepänliike. Eikä mitään hälylaitteita. Kukapa Huimassa mitään pahoja tekisi. Hehee! Mörtti sanoi. - Viime kesänä isäukon kyydissä olin kun se kävi siellä asioilla.
- Joo, eihän Huimaan ole täältä kuin jotain kolmekymmentä?
- Katsotaan kartasta. Siiten sen tietää, Mörtti sanoi ja otti kartan hansikaslokerosta. Antoi sen Simolle.
- Ollaan juuri oikealla tiellä. Tätä eteenpäin niin ollaan Huimassa. Kolmekymmentäkahdeksan kilometriä on matkaa. Nyt on kello kymmenen, vähän yli. Liian aikaista se on ennen puoltayötä. Jos jossain suojapaikassa vedetään sikeät? Simo sanoi.
- Jokin levähdyspaikka olisi sopiva? Varmasti näin ison tien varrella sellaisia on. Lähdetään katsomaan, Vesku sanoi ja pani Pösön liikkeelle.
Diesel Pösö kulki tasaisesti ja ranskalaisen miellyttävästi. Kymmenen kilometriä ajettuaan Vesku huomasi P-pysäkin. Se oli erillinen tienpätkä, joka kaarsi metsälammen rantaan. Vesku oli avannut autoradion ja siitä kuului vauhdikasta musaa. Jätettyään seisontavalot palamaan ja jättäen moottorin nakuttamaan tyhjäkäyntiä, Vesku sanoi. - Nyt on paremmat istuimet kuin Penan kaarassa. Tässä saa aika hyvän nukkumisasennon kun kallistaa selkänojaa. Simpalla onkin peti kuin hotellissa. Vain lakanat puuttuu.
- Ei voi kyllä moittia. Nukuttaakin kyllä mahdottomasti. Monta yötä mennyt aivan ketuille. Aamuyöstä 3-4 maissa on sopiva hetki herätä. Keritään nukkua viisi tuntia, Simo sanoi.
Mörtti oli kallistanut jo ennakkoon selkänojan alemmaksi ja nukkui jo täyttä päätä.
Kauan ei toistenkaan tarvinnut unta kalastaa. Vesku sulki radion ja dieselin unettava hyrinä uuvutti väsyneet pojat.
jat.

Ei kommentteja: