Sivut

keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

KOPRA--97


Mörkö-Martti piti poistaa listalta, vaikka se suorastaan kiehtoi salaperäisyydellään. Mutta täytyihän tosiasiat tunnustaa. Taksimies jota Ruha oli haastatellut, oli varmaan erehtynyt hahmossa. Kuka olisi isokokoinen ja roteva. Mieleen tuli väkisinkin Rampe. Se porukka pitää pistää todella tarkkaan seurantaan. Mutta kun se miehistöpula. Ruhan jos siirtäisi täysin postaamaan Tanen porukkaa. Helvetti kaikkiaan, tämä nimismiehen asema kovin turhauttaa. Pyytäsiköhän kaupungista virka-apua. Se voisi olla hyvä siirto. Sitä pitää harkita. Uupunut Kopra vaipui rauhattomaan uneen.
***
Silmät harottaen ja pää raskaana Kopra nousi vuoteeltaan. Ohimoita jyskytti ja niskakin tuntui olevan jumissa. Ei tämä ollut ihmisen työtä. Pieneksi aikaa uni vie harmit unohdukseen. Kohta kuitenkin samat ongelmat vaanii edessä. Kopra otti kännykän ja valitsi kaupungin poliisipäällikön numeron:
- Tässä puhuu nimismies Kopra, päivää! Hyvä veli! Auta miestä mäessä. Vai onko sinulla kuinka tiukka tilanne.
- Hyvin on pullat uunissa. Ei olekaan muuta kuin ne Pikkulan poikain rötökset. Se epäonnistunut pankkikeikka ja se Hupilan pamaus. Molemmat tutkinnat ovat selvät, mutta syylliset ovat vielä karkuteillä. Onko niistä mitään kuulunut?
- Ei minkäänlaista havaintoa. Lieneekö vekkulit uponneet suohon. Tuo Lehmisuo on iäksi vievää. Siunata saa joka sinne joutuu. Pojilla oli auto hajonnut sen suon taakse. On arveltu, että pojat lähti pimeässä oikaisemaan suoraan kylälle. Piru heistä tiennee. Mutta oli minulla asiaakin. Tarvitsisin pari konstaapelia postaushommiin. Minulla vain kaksi loppuun kaluttua miestä täällä. Turhalassakin yksi partio pitää olla.
- Kyllähän meillä henkilöstö on vissiinkin eri tasolla. Voin minä antaa parin sinulle viikoksi. Katsotaan sitten riittääkö se. Nämä ovat huippututkijoita jotka lähetän.
- Selvä ja kiitoksia! Käske ilmoittautua Matkapirtillä. Ei tässä ehdi kun aamupuuron hotkaista. Hyvää päivänjatkoa vaan sinne sivistykseen täältä Junttilasta.
- Heh! Eipä tuossa lie eroa. Palaillaan! Vahvistusta tulee!
***
Kopra ja Laakso lopettelivat aamupuuroaan. Mieli oli odottavan virkeä. Tänään tulisi vahvistusta ja ehkä tulijoilla oli uusia näkökulmia oleviin ongelmiin. Tänään näytti tulevan aurinkoinen päivä. Ainakin aamusta. Mutta saattaisihan se jo illalla sataa. Koskaan ei tiennyt näistä syksyisistä säistä.
jat.

Ei kommentteja: