Sivut

maanantai 22. tammikuuta 2018

KYTTÄ--61.

- Niin oli. Kuitenkin kulissiavioliittoamme pidettiin pystyssä ympäristön vuoksi. Kyöstihän ei ollut koskaan kiinnostunut naisesta - naisena. Hänelle kaunis nainen oli vain pelkkä tavara, joka oli kiva omistaa.
- Huhhuh! Millainen tämä parikumppani on?
- Hän on alkujaan italialainen Marco Luigi!
- Kuinka pitkä historia on suhteella ja mitä Luigi puuhaa?
- Luigi ollut Suomessa jo pitkään. Osaa lähes virheetöntä suomea. Vuosia pyörinyt Kyöstin kintereillä. Valmiina aina milloin Kyösti halusi viihdykettä.
- Entäpäs missä Luigi asui?
- Naapurikaupungissa. Siellä on Kyöstin nimissä huoneisto kerrostalossa. Nyt Metkun Autoliikkeen konkurssissa huoneisto on liitetty konkurssipesän yhteyteen. Luigille on annettu huoneistosta häätö.
- Entä tämä palatsi?
- Tämä on minun nimissä eikä kuulu konkurssin piiriin. Siksipä Luigi on alkanut vaatiakin tätä itselleen. Sanoen Kyöstin luvanneen palkkioksi palveluista. Siitä minun piti tiedustella onko se mahdollista?
- Jos mitään papereita asiasta ei ole, voit olla aivan rauhassa, lohdutin, vaikka en asiasta tiennyt haamuakaan.
- Luigi uhkailee ja painostaa. Käy yhtenään muistuttamassa Kyöstin lupauksesta. Mutta talo on minun häälahja ja sitä ei viedä. Konsanaan en olisi suostunut sellaisen läskikasan vaimoksi, ilman tuntuvia etuuksia.
Nytpä sai ratkaisunsa sekin kysymys. Minkä vuoksi hurmaava nainen oli niin epäsuhtaisessa liitossa. Raha ratkaisee!
- Tuota! Ei kai aivan tyhjätasku ajele sellaisella vauhtihirmulla?
- Vasta, nyt Kyöstin kuoleman jälkeen italo sen auton on laittanut. Kyösti oli avokätinen Luigia kohtaan. En tosin minäkään, rahanpuutteessa ollut.
Jostain ihmeen syystä mieleeni pelmahti ne seteliniput Metkun kassakaapissa. Oliko Luigi ollut asialla? En puhunut ajatuksesta mitään. Ensin oli kaikessa hiljaisuudessa otettava asiasta selvää. Se tiesi vierailua italiaanon luokse.
- Vieläkö Luigi asustaa huoneistossaan?
- Eipä taida! Huoneisto on tietääkseni myyty. Miksi kyselet?
- Aivan mielenkiinnosta. Eihän tuota tiedä. Jos kävisi katsastelemassa joskus mitä naapurissa touhutaan.

Ei kommentteja: