Sivut

maanantai 29. tammikuuta 2018

KYTTÄ--68

- Raskasta kestää lehtimiesten vittuilut... Joka päivälle kymmeniä soittoja. Kaupunkilaisetkin jo soittelee. Tuntevat turvattomuutta.
- Antaa niiden vain soitella. Tämä on niin laaja ja monisäikeinen juttu, että menee aika kauan, ennen kuin kaikki palat loksahtaa kohdalleen. Sinun pitää vain luottaa minuun. Rukoile puolestani, ettei ilkeä rosmosetä osuisi Kytän selkään ilkeillä luodeillaan.
- Ei kai tässä muuta voi.
- Lähetä ase tutkittavaksi. Voihan olla että se on murhaväline ja sormenjälkien suhteen olen hyvinkin toiveikas. Kunhan saat tulokset ilmoita heti minulle. Luulen, että tulee monta vastausta lausumattomiin kysymyksiin.
- Selvä! Panen toivot sinuun. Jaksan kansan vittuilut lannistumatta kun tiedän, että homma etenee.
***
Kevääntuntua olikin jo ilmassa. Auringosta matkanneet säteet lämmittivät jo seinustalla. Olikin mahtavan kirkasta. Likaiset lumikasatkin alkoivat olla ajettu pois. Kadulla olivat ajoradat jo kuivia
Keväinen tuuli pölisytti jalkakäytävillä olevia, talvella siroteltuja hiekkoja... Pölyä meni suuhunkin ja narskui hampaissa.
Mutta se ei hidastanut kaksosten innokkuutta tutkia kaikkea mahdollista. Varsinkin suurilla parkkikentillä saattaisi löytää jotakin jolla olisi käyttöarvoa.
Joskus oli löytynyt jopa lompakoitakin Myös avain-nippuja löytyi joskus. Ne pojat veivätkin aina kaupankassalle. Sieltäpä voisi oikea omistaja niitä kysyä.
Muutaman euron he saivat palkkioksi rehellisyydestään. Nehän tuhlattiin heti johonkin makeaan.
Oli jälleen lauantai. Koulusta oli vapaata ja pojilla tietysti seikkailut mielessä. Päätettiin kiertää teollisuusalueella. Eihän sitä voinut tietää mitä kaikkea sieltä löytäisi, ainakin kannatti kokeilla.
Koska lumi oli jo täysin sulanut, maa kokonaan paljas. Nyt oli hetki löytää talvenaika-na hukkuneita tavaroita - arvokkaitakin...
Varsinkin lumien kasaamispaikoilta saattaisi löytää vaikka mitä.
Pojat kiertelivät varastohallien vierustoja mutta saalis jäi aika laihaksi. Kaljapulloja ja tölkkejä olisi ollut siellä, täällä, mutta nyt ei tuntunut se touhu vetävän.

Ei kommentteja: