Sivut

keskiviikko 24. tammikuuta 2018

KYTTÄ--63.

Lähdin hiipimään rakennuksen sivuseinustaa. Suunnistin kohti sen melkein pimeää etäisintä nurkkaa.
Ääni voimistui mitä lähemmäksi nurkkaa saavuin. Sitten rämähti ilmakompressori käymään, silloin tiesin että ääni oli maaliruiskun.
Tulin rakennuksen takanurkalle. Kurkistelin näkymiä varovasti. Takaseinä olikin täynnään suurempaa ja pienempää ovea. Käsitin että kone- ja korjaamohallit olivat täällä.
Ketään ei näkynyt. Hiippailin ensimmäisen nosto-oven luo. Yritin himmeän pleksin lävitse katsoa sisään. Vain joitakin epämääräisiä hahmoja sain silmiini.
Sitten sen aistin. Pienen kahauksen kuulin takaani. Isoisän nurkkakaapin kokoinen heppuli vyöryi nurkan takaa. Mistäkö hän ilmestyi? Sitä ei ollut aikaa jäädä pohtimaan.
- Mikäs hiippari se täällä? Mikä on asiana?
Herkko ei ole pitänyt tapana seurustella älykääpiöiden kanssa. Enkä aikonut alentua tähän nytkään.
Vain pyörähdys - Tukevan vaelluskengän verhoama oikea jalkateräni tavoitti kaverin ohimon. Kundi oli tietysti kypsää kauraa, välittömästi.
Suoritin kevyen ruumiin tarkastuksen. Mutka toverilla oli taskussa ja muuta taputtelu välinettä. Mutta mitään papereita eipä miehellä ollut. Suomalaista alkuperää kaveri tuskin oli, koska kasvonpiirteet johtivat ajatukseni, paremminkin itärajan taakse. Eipähän tuolla ollut niin väliä! Nyt oli nopeasti selviydyttävä rauhallisemmille vesille, ennen kuin koko isoisän pirtinkalusto vyöryy ylitseni.
Niinpä loin pikaisen yleissilmäyksen kaikkiin suuntiin. Huomasin parin miehen rynnivän eräästä ovesta. Olivat kun Tatamilta hylättyjä Sumo-painijoita. Puuskutusta jo kuului kun kaverit pinkaisivat pitkin pihaa, kuin mailerit loppusuoraa.
Enpä tosiaan halunnut kokea litistyskuolemaa läskin alle, vaan keveästi pinkaisin kohti Boraani. Toverin tykki oli kädessäni.
Äkkiä olin lumivallin suojassa. Nappasin avaimet ja painoin juostessa kaukolukitusta...
Vauhdilla sukelsin autoon ja hetkessä se oli liikkeellä. Läskiveikkoja ei onneksi näkynyt. Oliko loppunut kunto kesken. Käsiase oli pieni pistooli. Aioin viedä sen Kiimalalle.

Ei kommentteja: