Sivut

sunnuntai 26. marraskuuta 2017

KYTTÄ-4

- Höhlä! Sehän maksaa meille! Salapoliisilla on paljon rahaa. Hän maksaa tiedoista suuria rahoja.
- Valehtelet! Mitä tietoja me myytäisiin?
- Sä olet tollo! Annetaan vinkkejä tuollaisista rosvoista... Etkö älyä?
***
Puhaltaja Penalla oli ollut keikkahommissa viimeaikoina mitätöntä tuuria. Saaliit olivat jääneet todella pieniksi.
Nyt hän suunnitteli suurempaa keikkaa. Siihen hän tarvitsisi kaveria. Luotettavaa, viksua kaveria oli nykyään hankalaa saada. Mikä siihenkin lienee tullut, kun kavereitaan sai varoa kuin ruttoa. Olivat niin epärehellisiä.
Eipä tarvinnut paljonkaan silmä välttää kun kaveri saattoi, jopa toisen nukkuessa kääntää kaverinsa. Jopa iskeä puukon lapojen väliin.. Ennen sentään pidettiin jotain rajaa...
Siksipä Puhaltaja olikin viimeaikoina työskennellyt yksin. Mahikset vaan olivat menneet niin huonoiksi. Liikkeisiinkin oli viritetty vaikka millaista valvontakameraa ja varoituslaitetta.
Nyt Pena suunnitteli pankkikeikkaa. Sellasta josta nettoaisi kunnolla. Voisi lähteä lomalle etelän lämpöön.. Hittoon täältä jääkarhujen maasta. Mutta siinä tarvittaisiin auto.
Myös ainakin yksi pätevä kaveri. Tuossa olisi Opel - Liian vaikea!
Puhaltaja otti housunkaulukseen piilotetun,
notkean teräslastan. - Tuossapas onkin helppo nakki tuo pieni japanilainen.
Puhaltajalle oli vain muutaman hetken jutska kun hän oli autossa sisällä. Hiukan johtojen raplaamista. Toki kaikki oli hänelle tuttua. Kohta Nissan lähtikin liikkumaan. Sinertävä Nissan Micra ei kyllä erottuisi erikoisuutena liikenteessä, sellaisia oli tuhansia.
Puhaltaja ajoi auton kadunvilinään.
Pojilla oli kynä sekä paperia taskussa. He merkitsivät Micran rekisterinumeron muistiin. Pojat nousivat piilostaan, ja lähtivät eteen päin. Silmät tarkkana pojat seurasivat vielä, sattuuko mitään jännää lähitienoolla.
Puhaltaja ajoi kuin kuka tahansa autoilija, noudattaen tarkasti liikennesääntöjä.
Micra liikkui laitakaupungille päin, ketterästi puikkelehtien liikennevirrassa. Viimein suuntasi teollisuusalueelle. Puhaltaja ohjasi auton jonkinlaisen varastorakennuksen eteen. Täällä hänellä oli oma tukikohtansa. Varaston hyllyillä oli paljon keikalla saatua tavaraa. Oli autoradiota ja monenlaista muutakin tavaraa "jäähtymässä"
jat.

Ei kommentteja: