Sivut

torstai 30. marraskuuta 2017

KYTTÄ-8.

- Se on muuan kaveri! Samalla luokalla. On poliisin poika. Se aina leuhkii, kun sen iskä on komisarion. Surkee tyyppi.
- Kaverit eivät ole koskaan surkeita.
- No joo. Onpa se ihan mukava kun se kertoo huimia juttuja.
- No niin. Nyt minulla tulee kiire. Pitäkää silmät auki. Käykää joskus kertomassa.
- Entäs maksu? Mehän myytiin tietoja.
Minua olisi naurattanut poikien rahastus... En kuitenkaan hennonut kaataa poikien toivetta. Otin laihan lompakkoni. Annoin kummallekin kympin. Rahahan on paperia. Enemmän rahat antaa pojille iloa. Kyttä aina pärjää.
***
Tammikuunpäivä oli jo hämärtymässä kun minä viimeinkin sain taasen vittumaiset paperityöt kondikseen. Olis aika lähteä etsimään jotakin suuhunpantavaa.
Tuttu pitseria olikin siinä aivan lähellä.. Siellä oli peräti maukkaat pizzat, ja mahtava palvelu. Hymyä riitti meikäläisellekin.
Jonkunlainen kytän leimako oli otsikkoon jo tarttunut. Kyttähän tunnettiin karuna uroksena. Miehenä joka ei tunteile.
Kävelin katua huolettomana. Pipo päässä, ja musta nahkatakki päällä. Olinkohan laisinkaan perinteisen salapoliisin näköinen? Sepähän ei minua pahemmin huolettanut.
Oikeastaan minua ei huolestuttanut mikään,
paitsi ankea rahatilanne. Näin talvisina kuukausina tahtoi asiakkaat olla etsimisessä. Ja jos sellaisen sattui hyvällä onnella saamaan, niin juttu oli kyvyilleni lapsellisen helppo.
Kait todella pitäisi saada vauhtia rahavirtoihin. Muuten kohta tulisi luiseva mies noutamaan omansa.
Vielä minulla oli taskuhienoa kunnolliseen ateriaan. Nyt meinasi harmittaa pojille leuhkuuksissa heitetyt kympit.
Pitseriassa sattui olemaa suosikki naiseni. Hymyillen hän oli altis palvelemaan suosikki- asiakasta tiskin takana. Kyllä nyt kelpasi.. Kiirehdinkin tilamaan kaikista tulisimman ja maukkaimman pitsan... Juomiseksi otin pelkkää vettä.
Valitsin pöydän aivan ikkunan luota. Siitä, olisi kiva seurata katunäkymää. Eipähän sitä koskaan tiennyt, vaikka varjostettava asiakas sattuisi silmiin.
Tietysti näin tammikuun pakkasella toiveen toteutuminen olisi Luojassa.
Nautiskellen hampaani jauhoivat ravitsevaa, maittavaa pizzaa. Aromi oli oikeinkin kohdillaan. Jalopenoa oli tuhdisti sekä Mozzarella-juusto sopivassa iskussa.

Ei kommentteja: