Sivut

sunnuntai 13. tammikuuta 2019

UUSI JATKIS,

LOMA. 18.
- Melkein saman verran, minulla on 68 viivaa. Asialle ei me nyt mahdeta mitään. Miten vietetään tämä loppuaika? Missä käydään?
- Haluan käydä vielä jossakin etelässä. Käydään vaikka Napolissa? Muistathan "....nähdä Napoli ja kuolla....
- Niin tehdäänkin, ehdimme hyvin sieltä vielä takaisin maksiminopeudella.
Heikki näppäili määräasemaksi Napoli ja auto alkoi liikkua, kuin aave, näkymättömien ja tuntemattomien voimien liikuttamana.
***
Huimaa vauhtia kiisi tuo iso auto, monien muitten samanlaisten joukossa. Varmasti ja erehtymättä se valitsi reittinsä, läpi Euroopan ikävien autiomaitten halki. Armoton aurinko paahtoi ennestään palanutta surkean näköistä maisemaa.
Alppien tunneleitten läpi, päästyä maisema muuttui kuin taikaiskusta. Meren suoman kosteuden turvin kasvillisuus oli muuttunut, kuumuuden vaikutuksesta, sademetsiksi.
Ihastuneena Heikki ja Sirpa katselivat autosta tien varren rehevää kasvillisuutta. Napoliin saavuttaessa, Heikki sanoi:
- No niin, nyt on toive täyttynyt. Mikä kaupunki pannaan Suomessa määräasemaksi?
- Onko sillä väliä? Tai nyt tiedän. Pane Oulu, Pohjolan valkeakaupunki. Vaikka emme luultavasti sitä enää näe, mutta olkoon kuitenkin loppumme puhtaan valkoinen.
Onhan sinulla toiveet, mutta on kai se yhtä hyvä kuin jokin muukin. Lähtekäämme siis Oulua kohti.
Jälleen sukellettiin Alppien tunneleihin ja ylitettiin Eurooppa. Suomen kamaralle tultaessa oli kummankin mittareissa vain alle viisi viivaa.
Heidän liikkeensä olivat verkkaisia ja Heikki viimeisillä voimillaan meni Sirpan viereen, syleili ja suuteli häntä He kietoivat kätensä toistensa ympärille.
Mittarit molempien ranteissa piipittivät yhä kimeämmällä äänellä. Mutta kumpikaan he eivät tietäneet enää mitään , ehkä tunsivat rakkaan läheisyyden?
Suuri auto kiisi Suomen kesäyössä. Olotilassa olivat mittareitten äänet lakanneet. Paikka jossa oli ollut kaksi ihmistä, oli vain kahdet, miehen ja naisen kevyet kesäasut. Mitään muuta ei näy. Häivytys on ollut täydellinen.
Ei ainoatakaan tahraa tai mitään likaa. Ainoastaan putipuhtaat kesäpuvut! Ja nollaa näyttävät energiamittarit.
Suuri tähtimerkki kiiltää hopeisena. Kuin aavelaiva lipuu suuri limuosine keskusjohdon parkkiin. Auto oli vapaa - uusille käyttäjille.!! LOPPU.

Ei kommentteja: