Sivut

lauantai 5. tammikuuta 2019

UUSI JATKIS


LOMA. -11.
- Mitä tässä sitten kupataan? Pistä Mersu liikenteeseen. Haluan äkkiä nauttimaan elämästä, ilman valvontaa, sekä nauttimaan oikeasta syömisestä, vaikka herkut ovatkin vain mielikuvia.
Heikki näppäili jälleen näyttöön sormellaan. Sitten kun hän painoi "suorita" nappia, auto rapsahteli jonkin aikaa, ja alkoi sitten hakeutua valitsemalleen reitille. Ei mennyt kauaa kun matkavauhti oli saavutettu.
Tunturit vain vilisivät autonikkunoitten ohi.
***
Hiljaisuudenkaupungin parkkipaikalla oli täyttä. Näytti että olisi jouduttu jäämään vieläkin yhdeksi yöksi vara-alueelle, mutta muutaman tunnin pitkästyttävä odotus toi, illan alkaessa olla kahdeksantoista tienoilla, viimeinkin tulosta.
Äkkiä auton näytölle ilmaantui useita sijoittumiskohtia Heikki paineli jälleen nappuloita, ja auto alkoi hakeutua tyhjän parkkipaikan luo.
Auton pysähdyttyä ja laskeuduttua pohjansa varaan, jälleen automaattinen paikoituskäsivarsi ojentui ja nappasi auton keskusjohdon kontrolliin.
Heikki ja Sirpa ottivat henkilökohtaiseen hygieniaan tarvittavat välineet sisältävät laukkunsa mukaansa ja pyysivät, nappulaa painaen, lupaa poistua jokavuotiselle vapaaviikolle.
Heikki katsoi tarkasti näytön tiedotuksia ja jännitti kovin, tuleeko, viime hetkellä, jokin este, kaivatulle lomalle.
Sirpa alkoi osoittaa jo hermostumisen merkkejä. Hän huokaili ja hampaat oli tiukasti yhteen puristettu.
Vastaus viipyi yhä. Mikä mahdollisesti oli syynä mieli-valtaiseen pidättämiseen. Sitten näyttöön tuli vihrein kirjaimin sanat "ohjeita". Sitten oli pitkät rivit Hiljaisuudessa noudatettavasta ohjesäännöstöstä.
Vaikka valvonta sieltä puuttuikin, pelin säännöt piti osata, muuten loma jäisi lyhyeksi.

Ei kommentteja: