Sivut

tiistai 8. tammikuuta 2019

UUSI JATKIS

LOMA - 14.
Heikki vilkaisi mittaria ja huomasi sen näyttävän enää seitsemääkymmentä. Hän irrottautui nopeasti sanoen.
- Kulta on aivan pakko lopettaa, energiaa meni melkein koko päivän annos. Meillä loppuu loma lyhyeen jos hurjastellaan. Aletaan sille toiselle, jota ilman on vuosi oltu.
- Syömäänkö? Aletaan siinä ei energiaa kulu.
- Heikki meni pöydän luo ja otti pöydältä korvakuulokemalliset kojeet ja pisti ne korvilleen. Sitten hän kutsui Sirpaa ja antoi hänellekin kojeen.
- Heikki painoi pöydällä olevaa "ruokalistaa" ja heidän silmänsä näkivät katetun, herkullisia tuoksuja tulvivan juhla-aterian pöytään katettuna. Koje heidän päässään stimuloi heidät tuntemaan kaikki oikean ruokailun tuomat nautinnot. Jopa "ruoka" väheni lautaselta, ja viini "lasista".
Nautinnolla he "söivät" juhla-aterian, hartaasti ja pitkään. Tämä oli nautinto joka ei vaatinut energiaa. Heikki hymyili Sirpalle ja sanoi:
- Johan onkin maukasta, syödään ainakin kaksi "ateriaa" päivässä. Kun on syöty lepäillään lähekkäin ja sitten menemme saunaan. Hehee, onneksi se ei ole virtuaalielämys.
- Joo, minä haluankin sinun kainaloon aivan lähelle.
Mutta energialisäyksestä meidän pitää huolehtia. Sinulla se on varmaankin jo melko vähänä? Olit niin ihanan tehokas!.
- Pakko minun on ottaa, ainakin ennen nukahtamista. Mittari näyttää enää neljääkymmentä viivaa. Minulla tulee energianvajausta jos ollaan kovin huolimattomia. Nyt lopetetaan ruokailu, vai haluatko vielä nauttia? Otetaanko jälkiruokaa?",Heikki kysyi. "Tunnen itseni aivan kylläiseksi.
- Oli tosi maukasta sosekeittoa. Ja viini
oli tosi hyvää. Varmaan parasta mitä on saatavana?
- Ei voi moittia. Kaikki maut olivat tosiaan järjestetty kunkin yksilön mieltymysten mukaan. Tiedätkö muuten? nuo energiatabut puristetaan viinirypäleistä? Se on tarkoin suunniteltu prosessi. En tiedä tarkoin, mutta
jonkinlaisen rikastusmenetelmän kautta yhdessä tabussa on sadan rypälelitran energia, Heikki sanoi ja painoi paneelissa vilkkuvaa “lopeta” nappia.

Ei kommentteja: