Sivut

perjantai 4. tammikuuta 2019

UUSI JATKIS

LOMA. -10.
Oli kai parasta pitää hiljainen tauko, niin kauan kuin tarkastus kestää.
Punainen vilkkuva lamppu on vilkuttanut koko tarkastuksen ajan. Voimakas valo alkaa ottaa kummallakin silmiin, ja siksi he sulkevat silmänsä.
***
Väsymys olikin tehnyt heille tepposet ja he kumpikin olivat vaipuneet syvään uneen
Heikki heräsi ensin ja vilkaisi ensin kelloa. Herranen aika! Kohta kahdeksan! Sitten hän vilkaisi ulos. Ikkunasta näkyy suuri, rannaton meri.
Heikki antoi sängyn nostaa hänet istuvaan asentoon ja hän katsoi ensimmäiseksi merkkivaloihin. Kaikki olivat sammuneet. Sitten hän tutki näytön. Oikeassa yläkulmassa vilkkuu teksti "Huomautus, syy lähentely".
Sitten on teksti "ratkaisematon, puhuttu rahasta? ei sanktioita!)
Sitten vilkkui iso vihreä teksti "TARKASTUS SUORITETTU, Sanktiot : Huomautus! " HYVÄÄ MATKAA!"
***
Auto on kiitänyt jäämerenrantaan yönpimeydessä. Heikki ei ollut muistanutkaan muuttaa ennen nukahtamistaan määräasemaa. Täällä kaukana Jäämerenrannalla auto oli hakeutunut parkkiin. Muuta ei ollut tehtävissä , uin hyväksyä tosiasia, että menisi muutamatunti ennen kuin oltaisiin Hiljaisuudessa.
Sirpakin alkoi käsittää asian oikean laidan. Se ei tietysti ollut lainkaan hänen mieleen, vaan hänen silmänsä syttyivät kiukun liekkeihin, ja suunsa meni vättömäksi viivaksi. Heikkiin hän loi kiukkuisen katseen ja sitten jo tulikin kommentit:
-Tohelo! Taasen sinun takia menee monta tuntia hukkaan.
Mikset sinä pässi muuttanut määräasemaa. Kuinka monta kertaa olen sanonut, että kun kerran otit sen näytön huolehtimisen, niin tekisit sen kunnolla.
- Myönnetään, että minun syy, mutta olin niin hermostunut sen kaiken hässäkän vuoksi. Älä nyt kuitenkaan, siitä niin suurta numeroa tee...Ehdimme sen viikon nauttia vaikka menemme muutamaa tuntia myöhemmin. Aikalaskin alkaa toimia vasta sitten kun mennään valvontapisteen ohi.

Ei kommentteja: