Sivut

torstai 3. tammikuuta 2019

UUSI JATKIS

LOMA . -9.
- Olen pahoillani. Koitan vasta olla varovaisempi. Mutta en voi tunteilleni mitään. Miksi tässä systeemissä kaikki tunteet on kielletty?
- Mitä koneet voisi tunteilla tehdä. Ja se Suuri Suunnitelma lähtee siitä, että Uusi Ihminen on vain koneitten orja. Ke saavat kehittyä kasvattamossa, täysin ilman tunteita ja ainoa tehtävä ihmisellä on palvella robotteja,. Ja kaikki tämä vaan siksi että kone haluaa nöyryyttää ihmisen. Ja näyttää sille se paikka mikä sille kuuluu. Eläimenpaikan, eläinten joukossa.
- Tuohon teoriaan minä en usko! Ihmisaivothan tämän kaiken ovat aikaan saaneet? Mutta joku hullu nörtti on hulluudessaan mennyt liian pitkälle, ja koneesta tuli keksijäänsä viisaampi. Tässä sitä nyt ollaan.
***
Heikki katsoi jälleen näyttöä. Tarkastuksesta oli kaksi kolmannesta suoritettu. Mitään miinuksia ei näkynyt , ainakaan vielä. Tarkastetut osa-alueet näkyivät vihreänä, merkkilamppurivistössä. Harvakseltaan aina
uusi lamppu syttyi. Onneksi aina vihreänä.
Hiljaisuudenkaupunkiin oli matkaa, vajaan tunnin odottelu. Kunhan nyt selviäisi tästä tarkastuksesta "puhtain paperein“.
Äkkiä he huomioivat kumpikin, kun punainen merkkivalo alkoi vilkkua lamppurivistössä. Mitä se merkitsee? Sydän kylmänä Heikki kumartui näytön puoleen. Lamppu vilkkuu "Käyttäytyminen” osiossa näkyi alanimike "lähentely".
- Katso nyt Sirpa kuinka herkästi rike havaitaan. Jo se yksi suudelma on rekisteröity ja aika näyttää mitkä ovat sanktiot?
- Toivotaan että päästään huomautuksella. Varoitushan merkitsee koulutuksessa käyntiä. Minulla ei ainakaan huvita palata takaisin kotiin, ennen kuin on käyty Hiljaisuudessa!
Heikki on kuitannut tiedoksiannon ja jälleen uusia vihreitä lamppuja syttyi. Kymmenkunta lamppua enää ja sitten on tuomion aika.
Heikki painoi istuimen käynnistystä ja mukava tuoli muuttui mukavaksi sängyksi. Sirpakin oli laskeutunut jälleen pitkälleen.

Ei kommentteja: