Sivut

perjantai 30. maaliskuuta 2018

KOPRA--13.


Sängyssä nukkuvan pojan silmäluomet värähtelivät. Kohta ne avautuivat ja katselivat viattoman näköisenä herkistä kasvoista. Mutta kun taju alkoi palata ja mieleen muistui illalliset asiat ilme kasvoilla kiristyi kovaksi, jopa julmaksi.
Aurinko lämmitti vielä likaisenkin ruudun läpi. Se toi mieleen joitain lapsena vietettyjä aikoja uimarannalla, veden äärellä. Siitä hän oli pitänyt. Kauan hän muisteli onnellisia aikoja kun koko perhe oli vielä koossa. Isä ei ryypännyt eikä äiti huorannut. Tuntui ahdistavalta muistaa nykyinen tilanne.
Simo pakotti itsensä nousemaan sängystä. Vaatteet olivat kuivuneet aika kuivaksi, mutta anorakin oikeassa hihassa oli mustaksi kuivunutta verta. Tosin tahra ei paljon erottunut mustassa kankaassa.
Simo katsoi käsiään, mutta niistä oli rankkasade huuhtonut verijäljet pois. Onneksi kerrasto oli aivan kuiva. sen hän veti kiireesti vartalonsa suojaksi. Mutta minkä hän tekisi puserolle? Simo katseli huolestuneena puseron hihaa jossa kuivunut veri näkyi tummana tahrana. Onneksi housut oli aivan puhtaat ja lenkkarit myös. Lenkkarit olivat kuitenkin kurjan näköiset, likaiset ja käppyrään kuivuneet.
Ulkona oli jo kirkas päivä. Yöllisestä kylmästä ja sateisen myrskyisestä säästä ei ollut tietoakaan, Simo huomasi kun kurkisti ruhjotusta ulko-ovesta pihalle.
Simo alkoi tutkia talon muitakin huoneita. Melkoinen kaaos oli joka huoneessa. Kaksi pientä kamaria oli kuitenkin hiukan siistimmässä kunnossa kuin tupa.
Toisessa kamarissa oli parisänky, jossa oli vain joustinpatjat.
Simo kiinnitti huomiota komeroihin, mutta niissä oli vain muutamat naistenkengät, ja kauhtuneita leningeitä. Joka puolella tuntui homeen haju.
- Ei se tästä tule kummemmaksi, Simo mietti ja aikoi jo lähteä talosta. Mutta meni vielä eteiseen tutkimaan olisiko siellä komeroita. Päivän valossa hän huomasi että eteisessä oli ainakin ovi vessaan ja toinen ovi. Tuo toinen ovi häntä kiinnosti olisiko se jokin komero ja oliko se lukittu?
Hän painoi oven kahvaa. Vieläkin tunkkaisempi ilma lehahtaa häntä vastaan kun hän veti oven auki.
Simo huomasi että ovi johti portaikkoon, jossa portaat päätyivät ylätasanteelle, jonka päätteenä oli jälleen ovi. Ovesta varmaan pääsi toisen kerroksen huoneisiin.
Simo nousi portaita ylös. Varmaan talossa oli homevaurio, koska portaikossa haisi vahvasti homeelle. Simo koetti ylätasanteen ovea, sekin aukesi.
jat.

Ei kommentteja: