Sivut

lauantai 31. maaliskuuta 2018

KOPRA--14.


Yläkerrassa oli kaksi pienoista huonetta. Huomasi että ne oli ollut nuorison asuinpaikkana. Täällä ei ollut kutsumattomia vieraita ennen käynyt. Sängyssä oli vuodevaatteet paikoillaan. Seinillä oli popparien kuvia. Matotkin olivat lattialla.
Simo meni nurkassa olevan komeron luo. Hän aukaisi komeronoven. Heti hän näki, että vaateripustimissa oli nuorenpojan asusteita.
Hänen silmiinsä sattui monin välkkyvin niitein koristeltu musta nahkapusero. Simo veti puseron päällensä. Pusero oli kuin Simolle tehty. Hän pani oman anorakkinsa komeron naulaan. Katsoi sitten komeron alaosaan, siellä oli hyvän näköiset nahkakengät. Kengät olivat hiukan väljät, Komeroa penkoen hän löysi toiset sukat. Ne eivät enää tähän vuodenaikaan olisi liikaa. Nyt kengätkin olivat kuin hänelle ostetut.
***
Ennen kuin Laakso koski mihinkään, hän napsi valokuvia vähän joka kulmasta autosta hakemallaan kameralla. Ruhakin saapui konttorinpuolelta. Haukotteli suu ammollaan. Hän sanoi:
- Kyllä saakeli se on kovan takana, ennekuin rikollinen saadaan kiinni. Ei mitään konkreettista. Ainoat ehkä nuo, murha-ase ja sorkkarauta. Niissä voi olla sormenjälkiä, tai sitten ei. Murha-ase on lupaavampi. Mutta jos hän on se, Herra Tuntematon, niin saapihan siinä olla vaikka kymmenet sormenjäljet. Mitäs niistä on apua jos sormien omistaja ei ole tiedossa.
- Niin se on minustakin tuntunut alusta asti, että tämä on tosivaikea tapaus. Voihan tosin olla, että on vanha konna ja sormenjälkirekisteri osoittaa meille murhaajan? Hitsi kun se olisikin niin helppoa. Hohoi! Voihan hitto kun pääsisi nukkumaan. Toista vuorokautta putkeen, ei se ole ihmisen elämää... se on poliisin elämää, Laaksokin kapinoi ja kynsiskeli niskavillojaan. - Joo, vain ei siinä auta. Töihin täytyy alkaa, Laakso jatkoi ja alkoi kerätä kassakoneen kappaleita uuteen muovipussiin.
-No niin! Tutkitaan vielä ulkopuolinen ympäristö kaikkine pieninekin yksityiskohtineen. Kunhan asiat etenee voi jollakin pienellä seikalla olla ratkaiseva merkitys. Jokainen johtolanka on kullanarvoinen, Kopra sanoi. Hän oli myös tullut katsomaan miten tutkinta etenee.
- Pitäisikö se tuo parakki tutkia? Entä roskapöntöt? Siinähän on savottaa moneksi päiväksi, Ruha sanoi ja viittoili käsillään pihalle.
-Tuo parakki tutkitaan tarkasti. Voihan tietysti olla, että murhaaja tai murhattu, tai molemmat yhtä aikaa ovat majailleet siellä. Kaikki epäilyttävä talteen. Roskalaatikoista myös kaikki sellainen joka poikkeaa tavanomaisesta. Verisiä asusteita tai muuta sellaista etsitään, Kopra antoi ohjeitaan ja pani taas pastillin suuhun.
jat.

Ei kommentteja: