Sivut

perjantai 23. maaliskuuta 2018

KOPRA--6.


Putsari oli niin varomaton, että hämärässä ei huomannut yhtä hyllyssä ollutta apilansiemenpussia vaan tönäisi sen lattialle.
Tömähdys tuntui Putsarin korvissa tykinlaukaukselta. Hän jäykistyi patsaaksi ja kuunteli aiheuttaako kilonpussin putoaminen pojassa pakokauhua.
Olihan Putsari jo käynyt tutkimassa kuka kauppaan öiseen aikaan oli pyrkinyt. Pienikasvuinen laiha pojankoltiainen. Mikähän rehveli lienee? Tuntematon kuitenkin Putsarille. Kenties oli kylänraitilla nähnyt, mutta hänestä kaikki pojat oli saman näköisiä. Kaikki samanlaisia kiusankappaleita.
Tarkasti Putsari seurasi Simon touhuja. Kun Simo meni toimistoon, hän varautui ottamaan osansa jos poika jonkunlaisen rahanivaskan löytäisi. Kun poika katosi pöydän taakse Putsari päätti käyttää shokkihoitoa nuorukaiselle. Putsari ajatteli, että hän seisoisi ovella kun poika hänet huomasi, niin varmaan pelästyisi pahanpäiväisesti.
Putsari nojaili ovenpieleen kaikessa rauhassa. Sitten hän huomasi pojan pipon alkavan hitaasti kohota pöydän takaa. Poika katseli kassakaapinsuuntaan. Päästyään seisaalleen hän käänsi päänsä ja huomasi Putsarin.
-Kato, kato, eikö pojun pitäisi tähän aikaan olla äidin tissiä imemässä. Eiköhän ole paras kun tyhjennät taskusi siihen pöydälle ja lähdet sitten kotia, Putsari pilkkasi ja läheni uhkaavasti.
Simo oli vähän aikaa paniikissa, mutta sitten viha sai hänessä vallan. Silmät leimuten hän tokaisi Putsarille:
-Vittuako se sinulle kuuluu missä olen. Mitä pirua sinä toisen keikkaa tulet kaatamaan. Ala itse painua matkoihisi, Simo uhmasi ja nousi täyteen lyhyeen pituuteensa.
Putsari lähestyi Simoa ja katsoi ivallisen näköisenä poikaa. Hänen laiha kaulansa venyi eteenpäin. Sitten hän sähisi Simolle:
- Poika perkele! Tiedätkö sinä kenelle puhut. Älä sinä tule minulle lakia lukemaan. Ne on kuule erimiehet jotka Putsaria komentaa.
- Voi vittu! Etpä tuota niin erikoiselta itsekään näytä, Simo sähähti ja pui nyrkkiä Putsarille.
- Poju, poju, älä ala isottelemaan. Tässä on oltu monenlaisissa paikoissa. Tuollaiset pojanmulkut eivät minua komenna, Putsari ärähti ja nosti kätensä uhkaavasti.
jst.

Ei kommentteja: