Sivut

lauantai 24. maaliskuuta 2018

SKETSI

KAOPPAREISSU
(Liisa tulee sisälle täyden kassin kanss. Heikki kirpoaa istualleen makuuasennosta.)
LIISA:
- Huh huh! Jopa oliki taas kova homma raahata tuo kassi kotia. Mopo se pitäsi laittaa.Sen tarakalla kassi kulukisi kevijämmin.
HEIKKI:
- Vaen vielä mopo! Kaekki rahathan tuota syostät ilimanaekuseen. Mitä sitä muuta vanahana tarttee kun kahavija ja suolaa?
LIISA:
- No niin! Joko se taas alako se ijänikkuinen urputtaminen
HEIKKI:
- minnoo mittää urputtanu, Asijaa sanon. Lehemäkää paskanna sitä rahhaa jonka sinä syöstät kevijästi menemään.
LIISA:
- Mitähän turhaa minä oon nytki ostanu sanoppa se?
HEIKKI:
- Tutkitaampa! Arvasin rouvva on taas ostaa tempassu tekstiilejä. Mihin lempoon sinä niitä aena vaen lissää. Vaatekomerroon koenruuvaksi.
LIISA:
- Pijä jo suusi. Minnoo mittaa vaatetta ostanu. Tuhan on minun entinen huivi! Tuli niin palava, että piti ottaa päästä.
HEIKKI:
- En oo ennen sulla tuommosta vaatetta nähäny. Ettei vaen muisti petä?
LIISA:
- Kellähän se muisti pettää. Kuka se jätti auton avvaemet aotoon sisälle että piti satasen eestä aokasijjaa...
HEIKKI;
- Sepä oliki eri juttu. Sinä hästäsit siinä, niin ei oo ihimekkää että unohtuu.Luulen että sinä se tyrkkäsit oven kiini...kiusollasi!
LIISA:
- Anna mun kaekki kestää! Sanomapitsi, kun en ollu etes aoton likellä. Siellä pusikossa olin pissillä.
HEIKKI:
- Oes tuota saattanu etes huutaa...No mitäs se tämä on? Jumaliste!Laehutuspuluverija?? Pertana minnoon kahtonu, että syö kun hevonen.
LIISA:
- Pitipäs tarttuva. Pilloellani ajattelin kokkeilla. Oli tarijouksessa. Eikä tuo taetas sullekkaa pahhaa tehä. Rapamaha kun tiineellä emakolla.
HEIKKI:
- Minähän en tuommoseen humpuukiin usko. Sepä on luonnonlaki että miehelle tullee keskivartalo lihomista ku ikkääntyy. Turhaa siitä rätinkijä pijät. Sen minä sanon että kalliiksi se tullee, kun ensin kallista ruokaa appaa ja sitte laehutusmyrkyillä sitä hävittää!Eläkkeet mennee ihan humpuukiin.Seon sitä akkojen lokkiikkaa.
LIISA:
- Sanonko mikä on ukkojen lokkiikkaa? Jumaliste! Rellottaa sohovalla ja oottaa valamista. Hätäsesti veskissä käö. Ihime kun ei pyyhkimään tarvitte tulla!
HEIKKI:
- Sepä miehen pittää ajatella ennakkoon, ettei tee vikaliikkuja. Sillälaella se tallous pyssyy kohillaan. Akat ei yhtää aattele nokkaasa pitemmälle, vaen syöstävät myrkkyjä luontoon päntijönnään. Taas on vaekka minkälaesta putelia "Jokka räijjäöttää lijan poes" vaen tiijäkkö mitä tuo tilalle? Akkojen hienostelun vuoksi myrkyttyy koko maapallo. Miehet käötä juuri mittää.
LIISA:
- Pakko seon aeneita ostaa. Paskaanhan sitä hukkuu jos ei mittää...
HEIKKI:
- Meillä kotona ei myrkkyjä ostettu! Seon tuo sun suku on muka niin hienokasta, että pittää haestakki kun lilijankukka.Äetisiki kohta satavuotijas ja vettää huuliin vieläki punnaa, että ihan ilettävän näkönen.
LIISA:
- Minnen jaksa tuommosta vatulaa kuulla. Minä lähen käömään naapurissa kylässä, jospa isäntä siihen mennessä raohottuu kun tulen.
HEIKKI:
- Panehan punnaa huuliin ja Rexonaa kaenaloon...Niin ja laehutusmyrkkyvä, että mahut ovesta!!!

Ei kommentteja: