Sivut

maanantai 11. joulukuuta 2017

KYTTÄ--19.

Pojat olivat taas livahtaneet kaupungille lusmuilemaan. Koulu oli tosi tylsää, ja opettaja oli suoraan vedetty hanurista, ja syvältä. Pelkkä Hitleri.
Kokeetkaan ei olleet menneet läheskään putkeen ja muutenkaan ei kouluunmeno innostanut.
Onneksi sää oli lauhtunut tammikuun vaihtuessa helmikuuhun. Nytpä olikin hyvä kytätä ja merkitä muistiin tapahtumia. Jospa Kyttä taas heittää kympit.
- Kuules, ei se Kyttä sittenkään taida olla ihan viisas. Ryllykkäpä sanoi, että komisario oli melkein pidättänyt Kytän. Ryllykkä kehu, että isänsä on oikea poliisi, Marko kertoi.
- Nepä on niitä Ryllykän puheita. Muka mainostaa isäänsä vaikka kaikki tietää, että se on tosi pöljä. Vaikka onkin komisario.
- Kato hei! Tuolla kaupan takapihalla näkyy taas Puhaltaja ja sen kaveri. Mistäpä ne inttää? Kato, se yrittää lyödä jollakin kalikalla tuota toista. Mennäänkö kytikselle?
- Mennään! Mutta kierretään tuolta toiselta kautta, ettei ne huomaa meitä. Tule jo! Matti sanoi ja juoksi rakennuksen seinustalle.
Pojat juoksivat aivan matalana parkkipaikan vierustassa olevien autojen väleissä lähelle sitä paikkaa missä miehet riitelivät. Miesten puheesta alkoi saada selvää:
- Kuule Puhaltaja! Minä taidan jäädä sinun kimpasta pois. Enpä minä rupea ihmisiä tappamaan. En halua taas linnaan.
- Se on kuule joskus pakko. Jos tulee tukala paikka, niin ei siinä muu auta. Mutta tämä on aivan idioottimaisen helppo diili.
- Mutta siellä on vahdit, ja voi olla susikoira vahtimassa. Minut panet taas pahaan saranaan. Itse kyllä selustasi aina varjelet.
- Älä sinä Kurottaja puhu paskaa! Tää kioskikeikkakin oli kokonaan minun kontolla. Sinä vain istuit autossa.
- Vaan minullapas onkin herkkä kaasujalka. Vieläkään eivät kytät ole tavoittaneet.
- Tuli mieleen se Kyttä. Se saatanan apina. Aavistaako se jotakin kun oli kytiksellä. Aina tollojen poliisien kanssa pärjää, mutta se Kyttä osaa jutut. Se on joskus ollut itsekin meikäläisiä... Mutta tullut sitten uskoon.
- Sillä kai on kuudes aisti. Tai mitenkä se muuten älyää? Kiimalakin siltä kyselee. Siitä ei koskaan tiedä. Sitä pitää varoa.

Ei kommentteja: