Sivut

perjantai 29. joulukuuta 2017

KYTTÄ--37

Olin seikkaillut yhdenyön osalle riittaväs- ti. Siispä suunnistin kämpille. Tarkoitus oli nukkua pää terveeksi. Ehkäpä aivot sittenkin olivat omassa kolossaan. Yötähän olisi vielä. Nukkua ehti aivan tarpeeksi.
Yö oli hiljainen ja sopivan viileä. Pakkasta lienee ollut muutamia asteita. Pieniä lumihiutaleita leijui ilmassa. Katuvalojen räi-keässä loistossa maisemassa oli kovasti Joulu tunnelmaa.
Ilotulitus oli onneksi silmistäni loppunut. Mutta takaraivossa tuntui viiltävää kipua kun vähänkään päätäni käänsin.
Matka ei ollut pitkä. Saavuin kotiini nopeasti. Väyrynen seisoi parkissa jotenkin oudon matalana. Kun menin lähemmäksi kiroilin sydämeni pohjasta.
Kaikki renkaat autostani olivat puhkottu... Eikä ainoastaan päästetty ilmat, vaan renkaat oli viillelty säpäleiksi.
Olikohan kyseessä ilkivalta, vai Metkun tapaukseen liittyvä varoitus. Olin ennakkoasenteissa taipuvainen uskomaan sittenkin nuoriso ilkivaltaan. Näitähän sattui.
Nyt en alkanut asian tiimoilta toimenpiteisiin. Maksajapa minulla oli. Maksut menisivät Kiimalan piikkiin.
No, verovaroistahan se tulisi. Kuitenkin oli tärkeää yhteiskunnalle, että turvaverkosto toimii. Turvaverkkona olin minä Herkko Kyttä, poliisin salainen ase!
Kämpille saavuttua tutkin "pääasiat". Olipa ollut hyvää tuuria, kun isku oli sattunut pipon kaksinkertaiseen kudokseen vaimennettuna.
Patti oli komea mutta ruhjeita tai verivuotoa ei onneksi ollut.
Kömmin petiin... Varovasti asettauduin niin ettei arka kohta osunut mihinkään. Ja äkkiäpä unen siunauksellinen voima sammutti ajatukset lepovuoroon.
Aamulla eipä sitten ollutkaan mies terästä. Olin kuin silppurin läpi vedetty. Siinäkin oli ollut vielä tylsät terät.
Tiukalla tahdonvoimalla vipusin itseni ylös jalolleni. Voi pojat! Olenpa totisesti kokenut helpompiakin aamuja.
Kahvit keitin vanhalla rutiinilla. Ikkunasta sattui Mersu silmiini.
Tempaisin Nokialaiseni taskustani. Valinta rivista valitsin Kiimalan. Nyt olinkin henkeä täynnä.
- Saatana Kiimala. Jos sinä et saa pidettyä vahdittaviasi kurissa, niin Herkkohan tarttuu asiaan. Saatana onko tässä pitäjässä yhtäkään poliisia?
- Mikäs nyt Kyttää riipoo. Eilen vielä aika hyvässä hapessa.
- Saatana Kiimala! Sinun väkesi on puhkonut autostani renkaat... Mistä sinä hommaat uudet tilalle? Tai hommaat uuden pelin.

Ei kommentteja: