Sivut

tiistai 19. joulukuuta 2017

KYTTÄ-27.

Mieleen tuli Metku ja Itä Mafia. Mutta Metku oli kuollut. Jatkoiko Puhaltaja kauppaa omissa nimissä. Märehdin mahdollisuutta ja olin kohta vakuuttunut, että näin oli.
Silmäni räpsähti selälleen kun huomasin kun vilkut välähtivät ja Puhaltaja aukaisi kuskin puoleisen oven.
- Perkele! Pääsi suustani. - Näinhän se oli ihan oikea arvaus. Puhaltajalla oli avain.
Päässäni alkoi koneisto prosessoida suurinta vaihdetta pykälässä. Mikäpä olisi seuraava siirto tässä pelissä. Katsotaanhan.
Enpä kuitenkaan kauaa ehtinyt pähkäillä kun Puhaltaja pisti muskeliauton liikkeelle Micra seurasi tappietäisyydellä perässä.
Itse tietysti seurasin turvallisenmatkan etäisyydeltä. Tiesin jo melkein mitä olisi nyt tekeillä.
Autot jatkoivat eteenpäin. Oli ajettu lähes sata kilometriä. Olin päättänyt, että perässä seuraan vaikka Vinku-Intiaan.
Autoradio suolsi iskelmämusiikkia. Laatuauton kyyti oli rauhallista ja vakaata. Hiukkasen säälien ajattelin riisikupinkuskia Kurottajaa. No, tasan eivät käy tuurit maailmassa.
Kaukaa jo huomasin Nesteen mainosvalot. Oikealla oli pieni maaseutuhuoltamo. Täällä oli rauhallista, keskellä ei mitään.
24h ilmoittivat mainokset. Maasturi taivalsi keulilla yhä. Micra oli pysynyt aivan kannassa. Itse tulin näköetäisyydellä.
Maasturissa vilkku alkoi räpsimään. Arvasin jotain nyt tapahtuvan. Huoltamo oli neljäntien risteyksessä. Risteys oli hyvin valaistu.
Käännyin oikeaan, mutta enpäs kääntynytkään huoltamolle. Jonneka kaksi muuta autoa olivat poikenneet. Aivan kohta olikin taasen sivutie oikealle. Sinne käänsin, ja onnekseni jälleen oli tie joka vei huoltamontakapihalle. Sammutin valot. Annoin Audin lipua itsekseen niin pitkälle, että saatoin hyvin seurata mitä pihalla tapahtui.
Puhaltaja oli ajanut maasturinsa mittarille ja näytti tankkaavan autoa...
Kurottaja sitä vastoin oli ajanut "Risotton", huoltamon varjoon, aivan seinän viereen. Ihan kuin piiloon.
Kummastelin mikähän on homman nimi ja mikä olisi seuraava siirto.
Puhaltaja kierteli autoaan jopa potkiskeli renkaita niin kuin autonostaja. Välillä ketku vilkuili ranteestaan rannekelloa.

Ei kommentteja: