Sivut

lauantai 30. joulukuuta 2017

KYTTÄ------38

- Enpähän minä ole kenenkään vartija. Omalla vastuulla ne pojat on vapaalla.
- Entäpä tyttäret. Minä luulen, että sieltä suunnasta se puhuri käy.
- Kyttä! Sehän on sinun itsesi duuni hoitaa naisasiasi! On sinulla otsaa, Kiimala sanoi.
- Hommaat päivänaikana Mersuun uudet tassukat. Minä aion nyt keskittyä Metkun juttuun. Auto pitää saada käyttöön. Vai annatko taxilappuja? Taksi voisi olla kätevä?
- Saat asemalta vanhan Laapan. Sopiikin hyvin sinun imagoon. Se onkin nöyrä kalu. Kaara on sisäänajovaiheessa.
- Ei kai siinä jos ei parempaa löydy. Mutta eipä sellaisella oteta rosvoja kiinni. Kuules Kiimala! Se oli rosvosakilla nykyään liukasta tuo kalusto. Bemaria sekä Audia, se lie Ladan kanssa sama nostella käsiä pystyyn. Iloisena taputtaa rosvon menestykseksi.
- Kyttä liioittelee! Mutta tulepas käymään niin katsotaan!
- Perkele, sehän katsomalla somenee!. Tulen toki käymään. Olen ihan PA. Tarvitsen hintaa, että voin alkaa tutkinnan.
- Jokos sinulla on ostettavaa. Sopimuksessa on pointti, että tietoja vastaan!!!!
- Onhan siellä myös, että kuluja korvataan. Älä nyt ole pikkumainen... Minä tulen - kaiva kuvetta.
***
Puhaltaja kierteli salavihkaa parkkipaikkoja. Ihme kyllä! Autoilijat lukitsivat autonsa nykyään säännöllisesti. Oliko osasyy nykyiset kauko-ohjattavat lukot?
Päivän aikaan ei murtohommiinkaan tohtinut alkaa. Saalis oli ollut laiha. Koko aamupäivä oli kulunut lukkoja kokeillessa. Autojen taka penkeillä oli kyllä tavaraa. On läppäriä sekä soitinta. Hienoja vehkeitä... Niillä nappaisi raakasti rahaa.
Kurottajakin olisi halunnut kimppaan, mutta se tiesi saaliin jakoa. Kyllä jos tuurit sattuivat kohdalle...! Yksinään kuitenkin tekisi parhaan tuloksen.
Puhaltaja huomasi punaisen Polon. Se ei ollut aivan uusimpia. Toiselle etuistuimelle oli unohtunut käsilaukku. Ne naiset käväisi jo Puhaltajan mielessä. Polon lukko aukeaisi kun yskäisee.
Hän kaivoi taskustansa vanhojen automallien "yleisavaimen". Avain lukkoon - kierto. Lukko aukesi! Nopeasti hän sieppasi laukun piilotti sen puseron alle kainaloon. Kohta hän kävelikin muina miehinä pois.
Jos olisi hyvä tuuri laukussa olisi käteistä ja kenties pankkikortti - tunnuslukuineen, sepäs veisi huolet toimeentulosta pitkäksikin aikaa. Voisi keskittyä bisnekseen tosissaan.
Kesällä voisi sitten markkinoida helposti, kun ihmiset elävät ulkoelämää. Sekä muutenkin tavaranjäähdytys oli tärkeä juttu. Liian kuuma tavara toisi kytät perään. Puhaltaja tosin yritti pitää profiilin matalana ja katuuskottavuuden kohdillaan. Homma oli toiminut melko hyvin. Muutaman kerran oli käry käynyt.
(jat.)

Ei kommentteja: