Sivut

sunnuntai 10. joulukuuta 2017

KYTTÄ-18

- Kerropas poikaseni. Katsotaan löydämmekö! ...tuota löytääkö sulhanen morsianta.
Enpä oikein ymmärtänyt ilmaisua. Mutta ihan sama. Ehkäpä kuitenkin asiat myöhemmin selviäisi. Jos siitä tulisi kyse.
- Miten on Herra Paroni onkohan pikkulinnut laulaneet mitään erikoisia?
- Paljon ovat laulaneet, jopa visertäneet.. Suuriapa on sattumassa myös jo sattunut. Paha saa palkkansa, mutta hyvä saa vaan puukkoa ja patukkaa selkäänsä. Hyökyaaltona vyöryvät vedet ihmisten yli. Rikkaat kuolevat, mutta kadulla kerjäävät saavat suuren saaliin.
- Mikäli nyt ymmärrän, niin lisää murhaajia on liikenteessä.
- Murhaaja asuu meissä jokaisessa. Tilastot tekee varkaan. Eikä kukaan tiedä missä puussa piru istuu.
- Voisiko Herra Paroni ilmaista jotakin tulevia uhkia? Jotakin kouriintuntuvaa.
- Poikaseni! Nyt lähipäivinä olet vaarojen ympäröimänä. Sinun henkesi on veitsenterällä. Oletpa astunut jonkun liikavarpaille ja sinut halutaan kylmien ruumiiden joukkoon. Poikani! Vältä syrjäkatuja ja kahta pahaa miestä jotka eivät kaihda mitään.
- Puhaltaja?
Paroni nyökytteli päätänsä ja näytti kovin väsyneeltä. Ehkä näkijän duuni oli rasittavaa ja imi mehut miehestä.
- Mene nyt poikani! Pidäpä huoli itsestäsi. Maailma on paha, hyvin paha! minä olen kovin väsynyt. Monta pahaa miestä... Isoja miehiä.
Olin hiukan sekavissa mietteissä... Koskaan Paroni ei ole ollut näin outo. Seko ajatuksin jätin Paronin. Isoja miehiä? Tiedäpä näistä.
Ihme kyllä Paronin tiedot, vai pitäisiköhän sanoa ennustukset, olivat jopa useinkin pitäneet kutinsa. Joskus jopa kummastukseen asti.
Puhaltaja pitäisi panna erikoistarkkailuun. Sen päätin silloin. Enpä antaisi sen yllättää takaapäin tai housut kintuissa... Kuitenkaan, parhaalla tahdollakaan eipä voinut Puhaltajaa
saatikka Kurottajaa sanoa isoksi mieheksi. Se piti pitää mielessä. Herkon käsissäpä ei höyhensarjalaiset paljon painaneet.
Tätäpä tutkimuslinjaa lähtisin tosimielellä seuraamaan. Siksipä suunnistin torinvilinään. Siellä olin Puhaltajan usein bongannut monenlaisen kaverin seurassa. Kurottajan eniten.
Ehkä olisi tuuria ja pääsisin näkemään, tai ainakin kuulemaan mitä oli meneillään.

Ei kommentteja: