Sivut

maanantai 18. joulukuuta 2017

KYTTÄ-26.

Olin juonut pari lasia alkoholitonta. Joten olin kyllä ajokelpoinen. Sain narikasta nopeasti takkini. Kiirettä tosin ei vielä ollut. Reilu tunti poikien sanomaan aikaan.
Aloinpa kuitenkin ajella hiljakseen Nesteen huoltamoa kohti. Se oli lähellä kotinurkkia.
Kävin siinä useinkin syömässä, kun ei keittiöhommat itseäni innostanut.
Huoltamon pihassa oli aika hiljaista. Joku tankkaaja kävi ottamassa menovettä. Vieläkään ei näkynyt Kurottajaa, jonka ajattelin saapuvan jalkapatikassa.
Ajoin Audin varjoisaan paikkaan. Tuskin kukaan pimeään autoon Kyttää tunnistaa. Tilanne oli odottava. Hiukan jännittäväkin. Enhän sitä tiennyt oliko poikien jutussa minkä verran totta. Se ratkeaisi pian.
Kellonviisarit olivat hiukan vajaa kymmenen kun näin hintelän kaverin suunnistavan kulkuaan huoltamon kahvionovea kohti.
Tokihan minä Kurottajan tunnistin. Useissa liemissä kypsytetty kaveri. Ei mikään ruudinkeksijä, mutta tosi sitkeä yrittämään viemään asiat loppuun asti.
Ei kulunut kuin viisi minuuttia kun sininen Micra kaartoi kahvionoven eteen... Hetki vain ja Kurottaja kiirehti autoon.
- Ahaa! Ajattelin. Nyt se sitten alkaa.
Seurasin Micraa tappietäisyydellä. Jo alettiin lähestyä kaupungin teollisuusaluetta. Otin hiukan etäisyyttä. Suurin, punaisin valo- kirjaimin näkyi kauas. "Metkun Autoliike".
Olinpa hämmästynyt! Mikä typeryys! Helvetti valita keikkapaikaksi poliisin peukalon alla olevan kohde. Rahatkin olivat Metkun loisto- pytingin kassakaapissa.
Taivastelin asiaa mielessäni ja seurasin ja yritin keksiä vähäistäkään järjenhäivää tässä erikoisessa yrityksessä. Olisiko pojat käsittäneet väärin? Sekin jo tuli mieleen.
En tiennyt oliko Kiimala ollenkaan tajunnut autoliikkeen yhteyksiä murhattuun johtajaan.. Epäilin kyllä.
Käytettyä vaihtoautoa piha olikin täynnään.
Kauppa oli varmaan pyörinyt hyvin koska pihan
autot olivat tuoreita, aivanpa viimeisiä vuosimalleja... Kalliita maastureita.
Täh! Alaleukani oli pudota paikoiltaan, kun huomasin, että autovarkaissa ne vekkulit olivatkin. Mahtavanoloinen ja varmastikin kallis citymaasturi näytti olevan konnien kiinnostus kohde.
(jat.)

Ei kommentteja: