Sivut

sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

KOPRA--108.


- Älä helvetissä tänne kuse, haisee kun syöttiläs. Voi sen ääliö, täältä on heti lähettävä, Simo sanoi ja puseroa päällensä nykien kiirehti ovelle.
Toiset seurasivat perässä. Vesku ja Simo teki tyhjennyksen porraspieleen, Mörtin puuhatessa auton kanssa. Äkkiä hän huutahti:
- Pojat perkele, tänne tulee kaksi poliisiautoa, nyt perkele meidät perii! Mutta ei ikinä! Tulkaa saatanan äkkiä! Lähetään!!
Toisetkin ovat huomanneet metsän peitosta tulleet autot. Kiireellä he syöksyi autoon. Kulottunut heinikko lensi kaaressa kun Pösö syöksyi pihanreunaa kiertäen talon ympäri. Poliisiautot olivat jo aika lähellä , mutta jäivät talon katveeseen.
Vesku puristi kouristuksenomaisesti rattia ja Pösö aivan kuin lensi kuusikossa näkyvää tienaukkoa kohti.
***
Laakso ajeli hiljakseen kyläraittia. Ruhan Lada kulki kuin hinausköyden päässä perässä. Kopra näppäili kännykkäänsä ja tuntui soittelevan Cityn poliisille. Kaikesta päätellen eksyksissä oltiin sielläkin. Laakso käänsi jo tutusta liittymästä kuusikon sisään. Ajettuaan metsän läpi ja saatuaan näköyhteuden taloon Laaksolla pääsi kirous:
- No voi perkele! Mikäs auto se täällä? Kattos eikö tuo oo se Pösö joka on varastettu siellä Parkulassa. Nytpä narahtivat! Ei saatana! Ne on lähössä. Eihän tällä rukilla pääse silloin kun pitäisi. Voi saatana karkaa ne! Laakso huusi.
Laakso yritti oikaista Pösön ajolinjaa suorempaan, mutta ei huomannut pystössä törröttävän syksyisen heinikon kätkemää ojannetta. Saabin keula jyrsäisi maata ja sitten auto syöksyi ilmaan kuin parhaissa ralleissa. Monen metrin ilmalennon jälkeen pyörät tapasivat jälleen maahan. Vanhat paikat Saabin rakenteissa paukkui ja kitisi, moottori kuitenkin pyöri ja Laakso jatkoi hurjaa menoa. Ruha oli seurannut Pösön jättämiä jälkiä ja oli jo ohittamassa Saabia.
- Soo, toveri! Hiljaa mäessä, Laakso huusi ja sivuluisussa ohitti Ladan.
Saapuessaan jälleen pikitielle, Laakso huomasi tuoreet jäljet kääntyvän kirkonkylästä poispäin. Nyt tarvittiin rattimiestä. Ruhakin oli jo päässyt pois syrjästä ja alkoi saavuttaa Saabia. Laakso painoi kaasupolkimen pohjaan ja vingahtaen Saab otti kierroksia. Lada alkoi jäädä kuin seisomaan. Kopra katsoi, kaula venytettynä, edessä näkyvää tietä. Hän istui takapenkillä keskellä autoa ja hoputti Laaksoa lisäämään vauhtia.
jat.

Ei kommentteja: